TESTER

Test: null

En lader til alle dingsene dine

Vi har sett på en praktisk bordlader som ikke bare lader alle dingsene, men som også gjør kål på ledningskrøllet.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. des. 2011 - 15:35

Spesifikasjoner

Produsent: Inoitulos
Størrelse:
169 x 135 x 32 mm, 300 gram
Uttak: 3x strømuttak for utskiftbare plugger, 1x USB-tilkobling
Effekt: 3x 5,4 v 800 mA (topp), 1 x 5,4 v 1 A (USB)
I esken: Strømledning, Idapt-lader, 6 x laderplugger (Micro-USB, Mini-USB, Nokia, Sony Ericsson, Samsung, iPhone/iPod)
Pris: Fra 400 kroner

Høydepunkter

Praktisk multilader som kan lade "alt". Gjør at du kan kvitte deg med de fleste laderledningene som ligger og flyter. Utskiftbare laderplugger.

Ulemper

Burde fulgt med flere Micro-USB-plugger. Fungerer ikke som dokkingstasjon.

Veldig kort sagt

En kjekk bordlader som tar flere av dingsene dine. Har egen USB-tilkobling for de dingsene som ikke passer i laderen, for eksempel tableten din. Men vi syns ekstra laderplugger er ganske så kostbare, og vi syns det burde fulgt med flere Micro-USB-plugger.

Test av Idapt i4

Det er nok ikke de fleste forunt å ha så mange dingser liggende som oss i Mobili. Men det er slett ikke uvanlig å ha i overkant mange saker som trenger å lades i ny og ne.

Hjemme hos Mobili-redaktøren er følgende et høyst reelt scenario:

Fru Mobili-redaktør må lade sin Galaxy S, mens redaktøren selv har behov for å lade ikke bare iPhone, men også Windows-mobilen som har tvilling-SIM. For ikke å snakke om tableten som skriker etter lading etter timesvis med GTA3-spilling. Og hvorfor er alltid den hersens PlayStation 3-kontrolleren tom for strøm?

Multilader

En multilader fikser biffen lett som en plett. Vi har testet løsningen Idapt i4, som ikke bare lader flere dingser samtidig, men som også eliminerer en del ledninger.

På toppen av ladestasjonen er det tre hull, og på siden en USB-tilkobling. Tanken er at du setter forskjellige ladeplugger i hullene, og en laderkabel i USB-tilkoblingen.

Resultatet er at du kan lade til sammen fire enheter samtidig.

Det følger med seks ladeplugger i esken sammen med Idapt i4:

  • Micro-USB
  • Mini-USB
  • Nokia-lader
  • iPhone/iPod-lader
  • Sony Ericsson FastPort-lader
  • Samsung-lader

Dette er vel og bra, men selvsagt et snevert utvalg for mange. Idéen er imidlertid at du kan kjøpe flere laderplugger.

Det er for eksempel mulig å kjøpe flere Micro-USB-plugger, iPod Shuffle-plugg, Nintendo DS-plugg, eller Galaxy Tab-plugg. Det finnes også en batterilader for AA-batterier som kan festes i et av hullene.

En oversikt over de tilgjengelige laderpluggene finnes på produsentens hjemmesider.Du setter enkelt laderplugger i hullene på toppen av laderen.

Kvitt deg med ledninger

Siden ladepluggene festes i selve laderstasjonen er det altså ikke noen ekstra ledninger involvert. De er pent og pyntelig "dokket" i selve laderen. Det syns vi er ryddig.

En ulempe, spesielt med Micro-USB-enheter, er at de ikke alltid er laget slik at de vil passe i en dokk. For eksempel er det umulig å lade Nokia Lumia 800 med en av pluggene. I dette tilfellet er det bare å bruke en vanlig USB-kabel.

USB-utgangen er plassert på høyre side av Idapt-laderen.

Dersom du for eksempel plasserer laderstasjonen i nærheten av sofaen kan du ha PlayStation- eller Xbox-kontrolleren plugget til mens du spiller. Det er nyttig i romjula, når det fort kan bli i overkant mye spilling.

Det er ellers en av- og på-bryter bakerst på laderen, slik at du kan skru hele sulamitten av. Hver ladertilkobling har et lys som lyser rødt når det lader og grønt når det ikke lader.

Ulempene

Alt dette er vel og bra, men vi har et par ting å utsette på løsningen:

Det første er hvilke laderplugger som følger med. Vi tipper de færreste har behov for alle de gamle Nokia-, Sony Ericsson- og Samsung-laderpluggene. Vi skulle heller sett at det fulgte med flere Micro- og Mini-USB-plugger.

Det andre er at det gjerne kunne vært mulig å bruke Idapt-laderen som dokkingstasjon. Det burde vært mulig å koble den til PC-en, og den burde kunne fungere som en USB-hub. 

Kostbare plugger

Det er imidlertid det første vi syns er det største problemet, for nye laderplugger koster rundt 80 kroner stykket. Skal du bare lade Micro-USB-enheter må du altså legge til noe sånt som 160 kroner på innkjøpsprisen.

Vi ser at enkelte av pluggene går for så lite som 9 kroner i enkelte nettbutikker, men de fleste ligger altså på rundt 80.

Dette fører oss til neste punkt, som er prisen for selve løsningen. Du får laderstasjonen som vi har testet fra 400 kroner i nettbutikkene. Laveste priser har vi funnet hos Komplett, MPX, og Deal.

Prisen er nok ikke avskrekkende for deg som er ute etter en praktisk bordlader som kan lade fire dingser samtidig.

Føler du at du faller innenfor denne kategorien anbefaler vi gjerne Idapt i4, som er en nyttig dings. Vi for vår del leter betraktlig mindre etter ladere nå enn tidligere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.