T2

TEST: En etterlengtet PVR-oppgradering

Canal Digital har lagt ned mye jobb i å forbedre sine beryktede dekodere. Endelig lykkes de.

25. okt. 2011 - 07:10

Vurdering

Pluss:

  • State of the art på funksjonalitet
  • Strålende ytelse


Minus:

  • Ikke den vakreste boksen
  • Kostbar å kjøpe (men overkommelig i innbytte)

De aller fleste norske TV-tittere ser på en eller annen dekoderboks. De kommer i mange ulike utgaver, men én har skilt seg ut - i negativ forstand.

Canal Digitals franske PVR (personlig videoopptaker) fra Sagem er mildt sagt dårlig, og selskapet har vært pinlig klar over det.

Langt bedre

Nå er de gjennom skjærsilden. For den nye PVR-en fra sveitsiske ADB er et megasprang fremover. Den lider ikke av de skavanker som forgjengeren led av.

Kabelutgaven av dekoderen er kommet på markedet nå. Vi har testet satellittutgaven som skal lanseres før nyttår.Søke i kategorier 1110130704.jpg

Kjappest

Førsteinntrykket av den nye dekoderen er at den godt kunne ha sett litt stiligere ut. Men da vi slo den på var klagene glemt.

Dette gikk fort. Prosessoren i ADB-dekoderen henger med i svingene.

Den starter på fire sekunder, og kanalbytte er raskere enn noe vi har prøvd av digitale dekodere, kanskje med unntak av Gets, som er like rask.

 

Stor forbedring

Det skulle forresten bare mangle. Dekodere varer i mange år og prosessorer blir raskere hele tiden.

På forgjengeren tok det pinlig lang tid fra man trykket på knappen til EPG-en – den elektroniske programguiden – til det dukket opp et skjermbilde.

Nå skjer det nesten øyeblikkelig. Det er viktig. EPG-en er sentral når man har mange tv-kanaler.Søke i EPG-en 1110130704.jpg

Bra grensesnitt

Det nye grensesnittet er både lekkert og intuitivt og mangler det MS/DOS-aktige utseendet forgjengeren hadde.

Informasjon og funksjonalitet er forbedret. Det gjør at serieopptak ikke er noe problem lenger. En ny søkefunksjon gjør det mulig å raskt se hva som kommer av filmer og programmer i tiden fremover.

Man kan søke på tematiserte filmer, eller ganske enkelt på ord. Elsker man haier og krokodiller får man overblikk over alle programmene med slike rovdyr.

TEST: Trådløs musikk til studenthybelen

TEST: Electrocompaniet PD-1

Blir oppgradert

Dekoderen har to mottakere, slik at man kan ta opp en kanal og se på en annen.

Pussig nok kan den ikke ta opp to programmer samtidig, men Canal Digital lover at det problemet skal løses i en kommende oppgradering.Oversiktlig EPG 1110130704.jpg

Mobilt

En moderne tv-dekoder må selvfølgelig kunne fjernstyres med mer enn fjernkontrollen.

Med denne kan du programmere opptak via en nettside på mobilen eller pc-en, men det krever at du kobler dekoderen til hjemmenettet via en TP-kabel.

Når dekoderen først er koblet til hjemmenettet kan man også leie film. Canal Digital tilbyr filmutleie gjennom tjenesten Go, hvor det foreløpig ligger cirka 2200 filmer.

Foreløpig ikke i HD, men det kommer, lover Canal Digital. Her skal musikktjenesten Wimp også komme, og det er bare begynnelsen.

Canal Digital vil vurdere flere typer web-tv, og etter hvert ulike streamingtjenester fra kringkastere og andre som vil tilby innholdet sitt via slike bokser.Tyst

Ingen PVR er helt stillegående, fordi den inneholder en harddisk som alltid roterer. Men ADB-dekoderen er mye bedre enn sin forgjenger og helt akseptabel i stua.

Et godt tips til de som vil ha det enda stillere er å sette PVR-en på et dempende materiale slik som skumgummi. Bare pass på det ikke hindrer ventilasjonen.EPG med ekstrainformasjon 1110130704.jpg

Mer plass

Harddisken er på 500 GB. Det er dobbelt så mye som i de fleste andre, utenom Grundigs bakkenettdekoder, som også er bygget av ADB.

Det holder til 80 timer i HD og 240 i SD. Det er selvfølgelig et fremskritt, men vi skulle gjerne sett disker på 1 TB. Prisforskjellen er ikke stor.

TEST: Asus NC1

TEST: Mac mini (2011)

Dyr og billig

Prisen på 3490 kroner er drøy. Men alle som har den gamle Sagem-dekoderen får hele 2000 kroner i innbytte for den inntil 30. november.

1490 kroner for dette byttet er kanskje den beste investeringen man kan gjøre.

Hvordan innbytteordningen blir for satellittkundene er ikke bestemt, men vi kan jo gjette på den same dealen. CD_dekoder_tabell 1110241323.jpg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.