MOBIL

Test: null

Disse telefonene fungerer med Galaxy Gear

Samsungs smartklokke vil fungere med en rekke Samsung-telefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. okt. 2013 - 10:08

Galaxy Gear

Type: Armbåndsur
Størrelse: 36,8 x 56,6 x 11,1 mm, 74 gram
Skjerm: 1,63 tommer, 320 x 320 piksler Super-AMOLED
Operativsystem: Android

Minne: 512 MB RAM, 4 GB lagring
Minnekort: Nei 
Prosessor: 800 MHz
Trådløs tilkobling: Bluetooth 4.0 
Batteri: 315 mAh

Pris: Veliedende 2600 kroner 

Samsung lanserte sin kommende smartklokke sammen med Galaxy Note 3. Den er en slags kompanjong til Samsungs store toppmodell.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy Note 3

Allerede ved lansering fortalte produsenten at den skulle fungere på en rekke av de nyeste telefonene. Nå har de kommet med en liste over de støttede modellene.

Disse fungerer med Galaxy Gear

Galaxy Gear skal fungere med disse Samsung-telefonene:

Det er imidlertid verdt å merke seg at den ikke vil fungere med alle disse enda. Det kreves nemlig at telefonen støtter Bluetooth 4.0 Smart, som kommer med Android 4.3 til Galaxy S4 Mini, S4 Active, Mega 6.3 og S4 Zoom. Når dette skal skje er ikke kjent. Noen av telefonene støtter allerede den aktuelle standarden.For å få full utnyttelse av klokken trenger du en Samsung-telefon.

En ekstra skjerm til mobilen

Poenget med Galaxy Gear er å ha en ekstra skjerm til telefonen din. Klokken viser nye meldinger, hvem som ringer, og andre varsler. Talestyring er også integrert, slik at du for eksempel kan opprette kalenderoppføringer ved å snakke til klokken.

Den kommuniserer med telefonen via Bluetooth, og er en liten datamaskin i seg selv med 800 MHz prosessor, en halv GB RAM og fire GB lagringsminne. Gear har dessuten kamera innebygget, og kan ta opp videosnutter i HD-oppløsningen 720p. 

LES MER: Lyntest av Samsung Galaxy Gear

Allerede hacket

Vi blir ikke akkurat overrasket om noen klarer å hacke Gear til å fungere med telefoner fra andre produsenter også. Det er allerede mulig å få rottilgang på klokken. Hos XDA Developers er det allerede mange oppskrifter på hvordan man kan installere egen programvare på klokken.

Galaxy Gear er i salg i noen nettbutikker allerede, og koster rundt 2500 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.