MOBIL

Test: null

Disse kameraene gjør det enkelt å dele bilder

Flere nye kamera kommer med NFC innebygget. Da kan du overføre bilder til mobilen med en enkel berøring.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. aug. 2013 - 09:15

Som et lite apropos til vår test av Samsungs "kamera møter mobil"-modell Galaxy Z4 Zoom: Visste du at du på moderne kamera lett kan overføre bilder til mobilen din og dele dem i sosiale medier?

Det finnes mange måter å gjøre dette på, og felles for de fleste er at de er enklere enn å bruke minnekort med innebygget Wi-Fi. En kabeltilkobling mellom mobil og kamera er heller ikke spesielt praktisk. For vil du egentlig overføre en haug med bilder fra kameraet, eller bare ett og annet du kan dele på Instagram eller Facebook?

Overfør bildet på et blunk

Kamera med NFC kan virke som den beste løsningen. Disse har som regel både Wi-Fi og NFC innebygget, og konseptet er enkelt nok. Du velger bildet du vil overføre til mobilen, berører kameraet med mobilen, og overfører det til telefonen din via Wi-Fi uten noe mer styr.

Med andre ord: Ingen kompliserte paringsprosesser eller annet mas.

LES OGSÅ: Slik tar du i bruk NFC

Dette gir muligens også bedre mening enn en mobiltelefon/kompaktkamera-hybrid. Da har du mulighet til å få et godt kompaktkamera, og den mobilen du vil (så fremt den kjører Android eller Windows Phone 8). Skulle den ene gå tom for strøm, kan du fortsatt bruke den andre.

Flere alternativer på markedet

Det finnes flere kamera med NFC på markedet. Panasonic er en av produsentene som har omfavnet teknologien. Vi har riktignok begrenset ekspertise på kompaktkamera her på Mobili.no, men vi har i alle fall funnet ut at disse kameraene er blant de som har støtte for NFC:

  • Samsung NX300 (ca 5000 kroner)
  • Samsung NX2000
  • Samsung Galaxy NX
  • Panasonic Lumix TZ40 (ca 2200 kroner)
  • Panasonic FT5 (ca 2400 kroner)
  • Panasonic GF6 (ca 4400 kroner)
  • Sony RX100-II (ca 6000 kroner)
  • Sony NEX-5T (kommende modell)

LES OGSÅ: Slik vil Sony gjøre enhver mobil til et kamera

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.