T2

Test: BLUETOOTH-HØYTTALERE

Disse høyttalerne kan du ta med deg på stranda

TEST: Bluetooth-høyttalere på batteri.

Testmodellene fra venstre bak: Logitech UE Megaboom, Logitech UE Boom, Philps BT6000B, Bose Soundlink Colour. Foran Beats Pill.
Testmodellene fra venstre bak: Logitech UE Megaboom, Logitech UE Boom, Philps BT6000B, Bose Soundlink Colour. Foran Beats Pill. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
12. juni 2015 - 18:50

Høyttalerne vi har hatt til test i det siste passer alle godt til årstiden vi nå er inne i, hvor strand, park, skog og fjell gjerne er typiske utfluktsmål.

De er stort sett ikke større enn en ølboks, men har til felles at de alle låter mye større enn de egentlig er.

Noen er også sprutsikre, og én er attpåtil vanntett og kan holdes under vann uten å bli ødelagt.

Les også: Vi tester ni hodetelefoner

Micro-USB

De bruker alle bluetooth til å transportere lyden, har alle batteri og gledelig nok bruker alle den nye standarden micro-USB til lading - noe som gjør at du sannsynligvis kan spare deg for en lader i kofferten eller veska.

Lydmessig er det jevnt over volumet som tilsynelatende har vært øverst på prioritetslista, og det er forsåvidt forståelig siden de i all hovedsak er tiltenkt bruk utendørs.

De små boksene setter rett og slett en del fysiske begrensninger, og det gjør at det fort låter litt "kassete", hvor spesielt dynamikken i vokaler lider.

Minst kassete, og dermed best totalt sett, er det faktisk den billigste høyttaleren i testen som låter: Bose Soundlink Colour.

Den er til gjengjeld ikke sprutsikker og har litt begrenset batterilevetid, men om lyden er hovedkriteriet bør det være førstevalget blant disse modellene.

Les også: 9 smarte Spotify-triks

De beste

Om du gjerne vil kunne bruke høyttalerne i nærheten av vann og sand er det de to UE-modellene fra Logitech som rykker helt opp.

De har i tillegg bedre batteri og spiller dessuten noen desibel høyere, men du må regne med å bruke en del mer penger.

Philips-høyttaleren er på sin side "helt grei", mens Beats-modellen rett og slett ikke kan anbefales med mindre det eneste som betyr noe for deg er størrelsen.

Den har rett og slett null bassgulv å spille med, og det gjør at lyden blir flat og insisterende. Batterilevetiden er også mager, den er ikke sprutsikker og har en altfor høy pris.

TEST: TEST: Tre trådløse høyttalere med Spotify Connect

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.