MOBIL

Test: SMS Audio Street by 50 ANC

Disse fjerner støy i 70 timer

TEST: SMS Audio Street by 50 ANC

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. mars 2014 - 15:04
Vis mer

Om det er noe amerikanske hiphopartister liker, så er det å få navnet sitt på hodetelefoner. 50 cent er en av de største navnene i bransjen, og har i likhet med Dr. Dre en egen hodetelefonbusiness på siden; SMS Audio.

SMS står i denne sammenheten ikke for Short Message Service, men Studio Mastered Sound. Hodetelefonserien «Street by 50» har vært i salg siden 2012, og i fjor høst slapp de Street by 50 ANC, som vi har hatt på testbenken en stund. ANC står for Active Noise Control, eller aktiv støyfjerning på godt norsk.

LES OGSÅ: Denne gjør favoritthodesettet ditt trådløst  

Design og funksjoner

Når man velger seg et hodesett er design helt klart en avgjørende faktor. Noen vil ha noe diskret, mens andre vil at det skal være et «statement». Street by 50 ANC hører definitivt hjemme i sistnevnte kategori.

Dette er ikke akkurat et anonymt hodesett. Øreklokkene er store, og bøylen er bred. Det er i det hele tatt ganske overdådig. Skal vi være dønn ærlige føler vi oss litt tåpelige når vi bruker dette i full offentlighet, men det er selvsagt en fullstendig subjektiv vurdering.

Øreklokkene dekker hele øret, og har tykke puter. Undertegnede kan praktisk talt vifte med ørene inni der. Bøylen har en tykk skumgummipute, og siden øreklokkene er såpass store som de er blir bøylen en bue som bare hviller på toppen av knollen. Vi syns av og til det kan bli litt gnagete på toppen av hodet, men så er undertegnede ikke akkurat velsignet med mye hår der oppe. Å flytte litt på bøylen av og til løser problemet.

Øreklokkene er bevegelige i alle retninger, noe som sørger for at det er lett å finne en behagelig passform her. Over tid syns vi settet presser litt mye, slik at vi blir litt slitne av å ha det på i mange timer.

Når du ikke bruker hodesettet kan det foldes sammen. Det er laget i plast, og later til å være godt bygget. Vi kan bøye og tøye på det uten at det kjennes som at det er i ferd med å knekke.

Du kan folde settet sammen, men det blir ikke spesielt lite av den grunn.
Du kan folde settet sammen, men det blir ikke spesielt lite av den grunn. Marius Valle
Ledningen som følger med har mikrofon integrert. Du kan altså bruke settet til håndfri med mobilen din. En liten tast lar deg svare på anrop, eller skifte spor i musikkspilleren dersom telefonen støtter dette.

Dette er et tungt hodesett. SMS Audio oppgir ingen vekt, men kjøkkenvekta forteller oss at vekten ender på 320 gram inkludert ledningen.

LES OGSÅ: TEST: Fem store Bluetooth-høyttalere

Det blå lyset indikerer at støyfjerningen er aktiv. Batteriet skal kunne vare 65 til 70 timer.
Det blå lyset indikerer at støyfjerningen er aktiv. Batteriet skal kunne vare 65 til 70 timer.

Støyfjerning

Alt tilknyttet støyfjerningen er bygget inn i hodesettet. På venstre øreklokke sitter strømbryteren og laderinngangen. Du lader settet opp med en vanlig Micro-USB-kabel. En blå lysdiode indikerer om det er av eller på.

Batteriet er av typen litiumion, og skal ifølge produsenten kunne vare i inntil 70 timer pr lading. Ulempen med løsningen er at du må huske å skru den av når du ikke bruker hodesettet. Det glemmer vi støtt og stadig. Det er en av grunnene til at vi ser frem til å teste Sonys støyfjerningsfunksjon i Slik er Sonys nye flaggskip . Men det er et sidespor.

Vi er ganske fornøyde med støyfjerningsfunksjonen generelt. Her er det snakk om aktiv støyfjerning, som betyr at mikrofoner fanger opp lyden i omgivelsene, og spiller av en motfase. Sagt enkelt: Den snur lydbølgene, slik at like lydbølger nesten nuller hverandre ut. Det fungerer best til flystøy, viftestøy og lignende. Produktspesifikasjonen forteller oss at den kan dempe støy med inntil 15 dB.

Vi er litt usikre på hvordan støyfjerningen faktisk fungerer, da vi ikke ser noen mikrofonhull på utsiden av hodesettet. Vi plukket en øreklokke fra hverandre, men vi ble ikke stort klokere. Det ser ut til å sitte en mikrofon på innsiden her.
Vi er litt usikre på hvordan støyfjerningen faktisk fungerer, da vi ikke ser noen mikrofonhull på utsiden av hodesettet. Vi plukket en øreklokke fra hverandre, men vi ble ikke stort klokere. Det ser ut til å sitte en mikrofon på innsiden her. Marius Valle
Undertegnede har testet ut hodesettet på flere flyreiser, og brukt det flittig mens han sitter ved sin overarbeidende og tungpustede PC. Det fungerer bra, og filtrerer ut mye støy. Det hjelper også på at øreklokkene i seg selv stenger ut mye støy i utgangspunktet.

Med støyfjerningen aktivert høres hvit støy veldig tydelig når vi ikke spiller av lyd. Når vi hører på musikk opplever vi dette verken fremtrendende eller plagsomt. Selv ikke når vi hører musikk på lav lydstyrke.

Du kan for øvrig bruke hodesettet uten støyfjerning også. Går du tom for strøm er det dermed ingen krise.

LES OGSÅ: TEST: Monster iSport Intensity

SMS Audio Street by 50 har store øreklokker som omslutter hele øret.
SMS Audio Street by 50 har store øreklokker som omslutter hele øret.

Lyd

Vi liker lyden i dette hodesettet. Perfekt skal vi ikke hevde at det er, da vi syns det blir litt mye bass når vi spiller høyt. På mer hørselsvennlige lydnivåer syns vi imidlertid lyden er balansert og fin, da bassen ikke blir like fremtredende og lydbildet fremstår som mer balansert og definert. Muligens mer balansert enn Beats by Dr. Dres tilsvarende alternativ, men vi har ikke hatt et tilgjengelig vi kan sammenligne med.

Vi har i grunnen ikke så mye negativt å si om lydkvaliteten her. Det må i så fall være at lyden fremstår som mer grøtete når støyfjerningen er deaktivert. Men den kommer du antakeligvis alltid til å ha aktivert uansett.

Vi testet SMS Audio Street by 50 ANC med flere telefoner, inkludert HTC One, Nokia Lumia 1020, Sony Xperia Z1 Compact og iPhone 5S. Best låter det med HTC One, som har spesielt kraftig forsterker. På de andre telefonene opplever vi at lyden kanskje er litt lav, så dette er ikke et spesielt lettdrevet hodesett.

Alt i alt setter vi pris på rimelig god lyd, og at støyfjerningen fungerer bra nok til at vi ikke føler et behov for å spille veldig høyt når vi er ute og flyr.

I esken

I esken får du med en pussefille, lydkabel, USB-ladekabel, og adapter for bruk med lydplugger på fly - du vet, den typen med to separate plugger. Lader følger ikke med, men det er bare å bruke PC-en eller mobilladeren uansett.

Du får også med et oppbevaringsetui formet omtrent som en rugbyball.

 

SMS Audio lager ikke hodesett med diskret design. Dette settet er like mye et motetilbehø.
SMS Audio lager ikke hodesett med diskret design. Dette settet er like mye et motetilbehø.

Konklusjon

Det er mye vi liker med SMS Audio Street by 50 ANC. Selve designen kan vi styre vår begeistring for, men dette er jo fullstendig subjektivt utansett, og ikke noe vi legger vekt på.

Lyden er god nok for de fleste, vil vi tro. Vi liker at det ikke er lagt for mye vekt på bass, og at lydbildet fremstår som ganske balansert. Støyfjerningen er vi godt fornøyde med, og batteriet har god levetid. Du slipper å springe etter laderen i tide og utide. Det er bra.

LES OGSÅ:

TEST: Marshall Monitor

TEST: Yamaha MT-220

Nå kan du strømme cd-kvalitet på mobilen

TEST: Små monstre som låter stort

TEST: 8 solide trådløse høyttalere  

Vi syns også settet er behagelig å ha på, selv om vi av og til føler det gnager litt på issen og vi blir litt slitne av det etter å ha brukt det flere timer i strekk.

Veiledende pris på dette hodesettet er 2400 kroner. Da er vi i samme prisområde som Beats by Dr. Dre Studio 2.0, eller Boses supre øreplugger med støyfjerning Quietcomfort 20. Klarer du deg uten støyfjerning får du testvinneren AKG K 551 for noen hundrelapper mindre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.