Test dine styrker og utviklingsområder

ARKIVFOTO (Bilde: Espen Leirset)
ARKIVFOTO (Bilde: Espen Leirset)
  • Arbeidsliv

Personlig kompetanse er sider ved deg som har betydning for hvordan du får jobben gjort.

Det kan for eksempel være hvor strukturert du er, om du er god til å samarbeide eller om du fungerer godt som leder for andre.

Verdisettet ditt sier noe om hvordan du ønsker å ha det på arbeidsplassen, hva som interesserer og motiverer deg, i tillegg til hvor grensene dine går. For å lykkes over tid er det viktig at verdisettet ditt stemmer overens med virksomheten sitt.

Gratis test

Nettstedet Karrierelink.no og cut-e Norge as tilbyr nå en tjeneste for alle som ønsker å lære mer om sine styrker og utviklingsmuligheter i yrkessammenheng.

– Systemet gir konstruktive utviklingsråd og hjelp til personlig utvikling, sier psykolog Rudi Myrvang i cut-e Norge.

Han mener en vellykket utvikling består av to komponenter. Den første er å forstå hva som er nødvendig for å endre sin adferd. Den andre er selve treningsprosessen, for eksempel å lære ny adferd eller nye holdninger i ulike situasjoner og sammenhenger.

Nyttig for alle

Målet med tjenesten er å gi innspill til hvordan man kan løse sine arbeidsoppgaver på en mer effektiv måte.

For arbeidssøkende vil det være nyttig å få innsikt i styrker og innspill i forhold til karrierevalg. Testresultatene vil også ha nytteverdi for folk som allerede befinner seg i jobb.

Sjelden store endringer

– Forskning viser at radikale endringer i personlighet sjelden finner sted. For eksempel vil innadvendte personer sjelden forandre seg til å bli utadvendte. Men, de kan lære seg å oppføre seg på en mer selvsikker og overbevisende måte i sosiale sammenhenger, holde mer effektive prestasjoner og bli en dyktig forhandler ved å arbeide med egen adferd, sier Myrvang.

På tu.no kan du også teste deg: Stresstesten

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå