T2

Test: WITHINGS ACTIVITÉ POP

Det helt motsatte av Apple Watch - og åtte måneder på batteri

TEST: Withings Activité Pop.

Sammenlignet: Withings Activité Pop (til venstre) er en rimeligere modell med enklere materialer enn Withings Activité (til høyre).
Sammenlignet: Withings Activité Pop (til venstre) er en rimeligere modell med enklere materialer enn Withings Activité (til høyre).
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
6. apr. 2015 - 12:34

Withings Activité Pop

Produkttype: Armbåndsur med aktivitets- og søvnmåler

Pris: Ca 1300 kroner

Vekt: 37 gram

Vi er inne i det store smartklokke-året, med nyheter på løpende bånd fra de ulike produsentene. Det neste store er Apple Watch, med et hav av funksjoner og apper fra første dag.

I lys av alt dette må vi nesten kalle Withings Activité Pop en slags motreaksjon, en stille protest mot de multifunksjonelle smartklokkene som nå treffer markedet. For dette er først og fremst et klassisk armbåndsur, som tilfeldigvis har en rekke smarte funksjoner under glasset.

Withings har produsert to varianter av dette armbåndsuret - Activité og Activité Pop. Forskjellen mellom disse er i prinsippet bare materialvalget og prisen.

Activité har for eksempel lærreim, ripesikkert glass og kvalitetsmerket “Swiss Made”. Prisen er 3599 kroner i Norge eller ca €390 fra den internasjonale nettbutikken.

Vi har først og fremst testet den rimeligere varianten Activité Pop, som koster €149,90 eller cirka 1300 norske kroner.

Les også: Apple-klokka ble egentlig designet i Norge for 20 år siden

Eksklusiv

For at det skal være nevnt: Den dyrere Activité framstår klart mer eksklusiv, som den jo er. Kanskje er det verdt å investere i en ny klokkereim hvis man kjøper Activité Pop.

Begge klokkene har en diameter på 36,3 millimeter, som må sies å være en mellomstørrelse som skal passe både for kvinner og menn. En rask spørreundersøkelse blant venner og kollegaer konkluderer med at størrelsen er akkurat passe for de fleste, mens noen få mener at den er anelsen mindre enn herremoten tilsier. Vekten er for øvrig 37 gram.

I jungelen av aktivitets- og smartklokker er Activité et veldig tydelig produkt. Dette er et klassisk armbåndsur med innebygget skritt- og søvnmåler.

Søvnmåler? Ja, denne klokka måler automatisk når, hvor lenge og hvor godt du sover. Som småbarnsfar er det ingen hemmelighet at søvnmangelen kan være betydelig iblant, og nå er det behøring målt og dokumentert.

Resultatet presenteres som prosent av søvnmålet på åtte timer hver natt, med en graf som skiller mellom lett og tung søvn. Dette skjer i appen for iOS eller Android, der også data fra skrittelleren og eventuelt en tilkoblet badevekt kommer med.

TEST: Fitbit Charge HR: Endelig kan du få pulsmåling på håndleddet til enhver tid

Varer lenge: Batteritiden på Withings Activite og Withings Activité Pop er ganske enorm sammenliknet med for eksempel Apple Watch.
Varer lenge: Batteritiden på Withings Activite og Withings Activité Pop er ganske enorm sammenliknet med for eksempel Apple Watch.

Vibrasjon

Når morgenen kommer kan Activité vekke deg med en vennlig vibrasjon i omtrent 30 sekunder. Ulempen er at det ikke er mulig å stoppe alarmen - den insisterer på å vibrere seg ferdig uansett.

Alarmtidspunktet kan du se ved å tappe to ganger på glasset. Merk at du er avhengig av lys i rommet for å se noe som helst, for det finnes ikke noe innbygget lys på denne klokka.

Appen skal i prinsippet oppdatere seg jevnlig med data fra klokka gjennom dagen ved hjelp av Bluetooth. I praksis har vi erfart at dette ikke er særlig stabilt, og selv når man åpner appen manuelt kan det ta ganske lang tid å finne klokka og overføre dataene. Gjerne flere minutter.

Vi vet lite om hva det skyldes eller hvor vanlige disse problemene er, men vi har fått med oss at flere opplever de samme problemene. Likevel synes vi dette fungerer greit nok i det daglige.

Les også: Vi har testet ni aktivitetstrackere. Dette er de beste

Activité: En enkel og stilren klokke med aktivitetsmåler.
Activité: En enkel og stilren klokke med aktivitetsmåler.

Alltid rett tid

Tilkoblingen til appen skal også sørge for at klokka alltid er helt korrekt, samkjørt med tidsservere gjennom mobilen. Dermed oppdateres den også med riktig tidssone når du beveger deg over grensene, og i vårt tilfelle til sommertid. Men det skjer altså ikke på minuttet, appen må være åpen og i kontakt med klokka.

Skrittelleren er det eneste som synes på selve klokka, i form av en analog viser i bakgrunnen av klokka. Skalaen går fra 0 til 100, og representerer prosent av oppnådd dagsmål. Dette målet er satt til 10.000 skritt per dag når du kjøper klokka, men kan endres fritt mellom 3.000 og 15.000 skritt.

Dette skal fungere som motivator for å gå mer i det daglige, og vi synes det fungerer godt til dette. Hver gang du ser på klokka, får du også et glimt av hvor langt du har gått samme dag.

Kanskje man burde gå en ekstra kveldstur for å komme i mål for dagen? Denne informasjonen blir igjen til pen statistikk i appen, der man kan se utviklingen for uker og måneder - og dessuten utfordre venner som bruker det samme systemet.

Withings har også en annen aktivitetsklokke, Pulse 0x, som fungerer med den samme appen.

Les også: Slik blir Apple Watch

Installering: Det går veldig kjapt å installere Withings Activité.
Installering: Det går veldig kjapt å installere Withings Activité.

Vanntett

Activité måler faktisk også svømmetak, og da gjetter du kanskje også at klokka er vanntett. Bare at den tåler dusjing og bading oppleves som veldig praktisk i det daglige.

En annen stor fordel er batteritiden, på vanvittige 8 måneder. Det er omtrent 7 måneder og 30 dager bedre enn Apple Watch. Når batteriet er tomt bytter man bare til et nytt, standard CR2025-batteri til 29 kroner.

Nå har vi allerede nevnt de viktigste funksjonene i Withings Activité. Du får ingen apps, touch-skjerm, pulsmåler, mobilvarslinger eller GPS. Bare et klassisk armbåndsur som holder deg i form og passer på søvnen din.

Befriende

Derfor er Activité nesten det motsatte av Apple Watch og de andre smartklokkene, på godt og vondt. Personlig oppleves det befriende å ha en klokke som bare viser tida og aktivitetsnivået, uten å mase om alt mulig annet.

Mobilen er uansett bare to sekunder unna. Å slippe ladingen er også en betydelig fordel. Så får man selv avgjøre om man ønsker dette eller en mer funksjonsrik klokke med skjerm.

Les også:

TEST: Garmin Vivosmart: Godt aktivitetsarmbånd med smartklokkefunksjoner

TEST: Jawbone Up Move: Billig aktivitetstracker for deg med små behov

TEST: Polar M400: Denne avslører at du er en kontorrotte selv om du trener ofte

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.