MOBIL

Test: null

Det beste mobile bredbåndstilbudet

Skal du ha mobilt bredbånd til bedriftsbruk? Her får du tips om hvilke tilbud som er best.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. des. 2009 - 19:46
Vis mer

Å være koblet til internett har etterhvert blitt svært viktig for nær sagt alle bedrifter. Enten du som selvstendig næringsdrivende administrerer din egen nettside eller du er avhengig av tilgang til e-post og andre tjenester på nettet kan mobilt bredbånd være svært nyttig.

Mange tilbud

Det finnes mange operatører som tilbyr bedrifter mobilt bredbånd. Prisene varierer fra rundt 200 til 400 kroner, og det kan være vanskelig å få grep om hva som egentlig er forskjellene på de forskjellige abonnementene.

Om du bare laster ned e-post til mobilen og en gang i blant sjekker nyhetene har du nok ikke behov for et eget abonnement for mobilt bredbånd. Da holder det for de fleste å kjøpe en tilleggstjeneste på det eksisterende mobilabonnementet.

Når trenger du mobilt bredbånd?

Et eget abonnement for mobilt bredbånd trenger du først og fremst når du benytter en bærbar PC til å koble deg på nettet når du er på farta. Privatliv og jobb har for mange av oss en tendens til å flyte over i hverandre når det kommer til internett. Du er kanskje innom Facebook flere ganger i løpet av arbeidsdagen og er koblet til Windows Live Messenger (MSN) mens du er på jobb. Du leser kanskje en eller flere nettaviser flere ganger om dagen.

I så måte trenger du et mobilt bredbåndsabonnement med færrest mulig begrensninger.  I denne pristesten har vi kun sammenlignet pris og tjeneste, og ikke ting som dekning, oppetid eller vurdert den totale kvaliteten på tjenesten.

Vi har enkelt og greit vurdert valuta for pengene.

Med eller uten binding?

Hos alle operatørene kan du i de fleste tilfeller få med et USB-modem på kjøpet. Dette forutsetter bindingstid på minst 12 måneder. Du bør ikke gå inn på en avtale med bindingstid dersom du har et modem fra før av, eller dersom du har en PC med innebygget modem.

Du bør også forhøre deg med operatøren din om du kan kombinere mobilt bredbånd og telefoni i samme abonnement. Lar dette seg gjøre kan du enkelt og greit bruke mobilen din som modem. Da slipper du å huske på å ta med USB-modem.

Best på pris: Chess

Chess vinner priskrigen med sitt Surfking-abonnement. Dette gir deg mobilt bredbånd og 4 GB nedlasting for 199 kroner i måneden (uten MVA). Dette er markedets laveste pris i kategorien ”praktisk talt fri bruk”.

Mest for pengene: Telenor

Telenor er operatøren som gir deg mest for pengene. Deres Fri Bruk-abonnement er med en pris på 299 kroner (uten MVA)  ikke blant de billigste, men til gjengjeld kan du laste ned inntil 10 GB før hastigheten begrenses.  Telenor gir deg også fri tilgang til sine WLAN-soner i Norge. I Sverige og Danmark kan du laste ned 200 MB i døgnet for 80 kroner.

På neste side kan du se hele testen og undersøke om det er tilbud som passer bedre for ditt bruk »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.