MOBIL

Test: null

Denne tar video i 4K

Dette er den første 4K-mobilen. Hils på Acer Liquid S2.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. sep. 2013 - 12:08

Det er ventet av Samsung skal lansere Galaxy Note III under IFA-messen denne uken. En av de mange nye ventede funksjonene er at den skal kunne ta opp video i 4K-oppløsning. Du vet - den nye Ultra HD-oppløsningen nye TV-er har.

Acer, som ikke selger telefoner i Norge, kunne selvsagt ikke risikere at Samsung stakk av med all oppmerksomheten. Ders nye Liquid S2 har nemlig også denne muligheten. Nå har de lansert den, og kan med rette hevde at det er verdens første mobil med støtte for 4K-videoopptak.

LES OGSÅ: Trådløs HD-video på vei til mobilen

Dette er 4K

For å forklare akkurat dette kort: 4K er en videooppløsning som er enda høyere enn det man kaller Full HD. Den markedsføres som 4K Ultra HD, og har oppløsningen 3840 x 2160 piksler i 16:9-forhold.

Full HD (også kalt 1080p) har til sammenligning 1920 x 1080 pikslers oppløsning i 16:9-forhold. Video tatt opp i 4K er i praksis åtte megapiksler store.

Så foruten å gi muligheten til enda mer detaljert bilde, vil 4K-opptak bruke enda mer plass på minnekortet på mobilen.

Skjermen er seks tommer stor, og har full HD-oppløsning. Altså får du ingen glede av 4K-opptak så lenge du bare ser dem på telefonen. Det betyr for alle praktiske formål at du må ha en TV som støtte 4K-oppløsning for å få noe ut av dette.

Acer Liquid S2 har for øvrig en kamera som kan ta bilder i inntil 13 megapiksler. Du kan også ta opp "sakte kino" i full HD. 

Sprek

Under panseret finner du for øvrig en Qualcomm Snapdragon 800-brikke. Denne har en firekjernet 2,2 GHz prosessor, og har 2 GB arbeidsminne. Telefonen har også 4G-støtte. Batteriet er på respektable 3300 mAh.

Men Acer selger altså ikke mobiler i utstrakt grad i Norge, så det er antakelig ikke noe stort poeng å stille seg i kø utenfor mobilbutikken.

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

Kilde: Engadget,com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.