TESTER

Test: null

Denne sladrer om mobilen forsvinner

Vi har testet et vibrerende armbånd med Bluetooth som sier fra når mobilen blir borte.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. nov. 2012 - 06:00
Vis mer
Høydepunkter

Sier fra når du har gått fra telefonen din. Billig er det også.

Ulemper

Kvaliteten er vel litt så som så...

Veldig kort sagt

Dette armbåndet kobler seg til telefonen din, og vibrerer når det ringer og når det mister kontakten med telefonen. Praktisk.

TEST: BT-88 Bluetooth-armbånd

Har du noen gang lagt igjen mobilen din hjemme, på en café, eller blitt frastjålet telefonen din? Da tror vi at du kan sette pris på dette armbåndet vi kom over.

Det er et forhldsvis anonymt gummiarmbånd, som har Bluetooth innebygget. Det har kun én tast. Det har også en liten vibrator. Du parer armbåndet med mobilen din, som kjenner det igjen som en håndfri. 

Ute etter julegavetips? Her finner du åtte dingser du kan gi vekk til jul!

Tanken er at armbåndet skal vibrere for å varsle deg om innkommende anrop, og for å varsle deg om at kontakten med telefonen er brutt.

Dette har et par åpenbare fordeler. Det ene er er at du får med deg at telefonen ringer, selv om den ligger i lomma og du er ute og går gatelangs. Da kjenner du raskt at armbåndet vibrerer, og du kan fiske frem telefonen. Skulle det ikke passe å svare, kan du trykke på tasten for å avvise anropet.

LES OGSÅ: Test av Fiio E5 lommeforsterker til mobilerArmbåndet er laget av gummi. Den eneste tasten det har sitter på fremsiden.

Dette kan også være praktisk i andre situasjoner, som for eksempel under møter eller forelesninger. 

Tyveri- og tapsvarsling

Den mest interessante funksjonen, spør du oss, er imidlertid at armbåndet vibrerer dersom det mister kontakten med telefonen din. 

Dersom du da går fra telefonen din på en café, eller glemmer å ta den med når du går hjemmefra, får du vite det omtrent fem sekunder etter at kontakten er brutt. 

Dette vil selvsagt ikke hindre en tyv i å stikke av med telefonen din. De fleste telefoner mister Bluetooth-kontakten med telefonen når avstanden er mer enn 10 meter. Da er tjuvradden over alle hauger.

LES OGSÅ: Slik sikrer du mobilen din mot tyverArmbåndet kan tilpasses de fleste armtjukkelser.

Billig

Vi fant armbåndet, kalt BT-88,  via den Hong Kong-baserte nettbutikken DealExtreme. Det kostet oss 26 dollar inkludert frakt, eller rett under 150 kroner levert fra Kina. Det er ikke altfor mye penger for et nyttig armbånd som dette. Leveringstiden var to og en halv uke. Vi har også funnet det i diverse norske nettbutikker til dobbel pris og vel så det.

Det skal legges til at du ikke får det flotteste armbåndet du noen gang har sett. Det er videre ikke mulig å lade med en standard Micro-USB-kabel, men en i mobilsammenheng svært uvanlig Mini-USB type-A-ledning. 

Det er også slik at selve enheten i armbåndet kan plukkes ut, og ikke er fuktbeskyttet. Ikke noe å bruke i øsende regn, med andre ord.

På den positive siden skal vi nevne at du får med en svært underholdende bruksanvisning skrevet på chinglish. Her finner du perler som "Long time don't use or in lightning weather, please turn off the power", og "This advanced device provides many functions such as the Burgular Steal".

LES OGSÅ: Seks tips til deg som skal bytte ut iPhoneBluetooth- og vibrasjonsenheten plukket ut av armbåndet.

Batteriet skal holde i 90 timer, eller knapt fire døgn. 

Til denne prisen er armbåndet et fint kjøp, selv om vi ikke akkurat gir det stående ovasjoner heller. Vi tipper det kan fungere bra for deg som stadig vekk glemmer igjen telefonen din. På den annen side må du jo nå huske å lade en ny dings...

Her finner du flere tester av dingser:

Ekstremdeksler til iPhone og iPad

Fisher-Price-deksel til iPad

HDMI-dokking til Samsung Galaxy Note II

Audas Bluetooth-musikkhodesett

Denne bilen kan du kjøre på iPad med 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.