MOBIL

Test: null

Denne lar deg spille musikk over Wi-Fi

Rocki Play er en billig løsning som lar deg gjøre om enhver høyttaler til en Wi-Fi-høyttaler.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. des. 2013 - 14:32

Du har kanskje hørt om trådløse musikksystemer som for eksempel Sonos. Disse består av Wi-Fi-høyttalere du plasserer rundt i huset, slik at du kan styre musikken fra mobilen din uansett om du sitter på ramma eller slenger på sofaen. 

Siden de benytter Wi-Fi i stedet for Bluetooth har de fordelen av større båndbredde som gir bedre lydkvalitet, og lengre rekkevidde slik at du ikke trenger å være i umiddelbar nærhet av høyttaleren.

Problemet er imidlertid at de fleste løsningene er dyre. Den enkleste Sonos-høyttaleren koster 1600 kroner. Om du vil gjøre eksisterende høyttalere trådløse starter prisen på 2500 kroner.

LES OGSÅ: Jabra Solemate Mini har stor lyd i liten utforming

Frittstående Wi-Fi-spiller

Her kommer Kickstarter-prosjektet Rocki inn i bildet. Denne løsningen er enkelt og greit en liten boks som kobler seg opp mot det trådløse nettverket i huset ditt. Boksen kobles til et stereoanlegg. En app på mobilen din styrer musikken som spilles. Mer hokus pokus er det ikke.

Om du vil spille musikken din flere steder er det bare å koble til flere Rocki-bokser. 

Løsningen benytter uPnP-standarden, og fungerer dermed med de fleste enheter. Foreløpig er det bare utviklet app for Android, men en iOS-variant skal også være på vei.Rocki Play kommer i forskjellige farger.

Siden dette er et Kickstarter-prosjekt, er det bare mulig å kjøpe Rocki via denne tjenesten. Kickstarter er en crowdfunding-portal, og poenget er å samle kunder før produktet settes i produksjon. Før den kan produseres må et finansieringsmål oppnås. For Rockis del er dette målet allerede nådd. Det betyr i praksis at om du bestiller, så vil den også leveres.

LES OGSÅ: Pressy er en ekstra tast til mobilen din

Lav pris

En Rocki Play koster 49 dollar. I tillegg kommer frakt på 15 dollar. Så skal staten ha moms. Totalt ender regnestykket på i underkant av 490 kroner etter dagens dollarkurs.

Om du vil ha flere muligheter kan du også bestille en Rocki Play+, som har HDMI- og TOSLink-utgang. Denne koster 89 dollar pluss alt over, noe som betyr en pris på 795 kroner ferdig levert.

Selv om dette virker som en ganske billig og grei løsning, er det et par åpenbare mangler med den. Den største er at den i skrivende stund kun vil fungere med musikkfiler du har på mobilen din. Det er ikke mulig å spille musikk fra for eksempel Spotify. Det er heller ikke støtte for AirPlay, og du kan ikke høre på nettradio med den.

Utviklerne skriver at de jobber med å få disse tingene på plass, men inntil videre er det ingen garanti for at det noen gang blir mulig. Rocki Play skal leveres i januar, mens Play+ skal leveres i februar.

Du kan lese mer om Rocki på Kickstarter.

LES OGSÅ: Denne bassen kan du feste på ryggen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.