MOBIL

Test: Avantree Juno

Denne lar deg lade mobilen to ganger

TEST: Avantree Juno batteripakke

Avantree Juno er en batteripakke med 6800 mAh kapasitet. Du kan lade både mobil og nettbrett, siden ladestrømmen er 2 A.
Avantree Juno er en batteripakke med 6800 mAh kapasitet. Du kan lade både mobil og nettbrett, siden ladestrømmen er 2 A.

Spesifikasjoner

Størrelse: 127 x 67,8 x 21 mm, 190 gram
Batterikapasitet: 6800 mAh ved 3,7 V
USB-uttak: 1 x 5V 2,1 A
Lading: Via Micro USB 
Pris: 500 kroner

Om telefonen din støtt og stadig går tom for strøm på de verst tenkelige tidspunktene er det lurt å ha en ekstra batteripakke. Vi har omtalt TEST: Ekstra strøm til mobil og nettbrett , som i praksis bare er et batteri du lader opp, slik at du senere kan bruke dette batteriet til å lade mobilen din.

Disse batteripakkene gjør stort sett det samme, og forskjellen er stort sett hvor mange dingser du kan lade samtidig og hvor stor kapasitet batteriet har.

Noen er imidlertid mer praktisk enn andre. Avantree Juno er plassert på den positive enden av denne skalaen. Denne batteripakken har ladekabelen halvveis integrert, slik at du slipper å huske å ta med dette i tillegg. Den samme kabelen kan brukes til å lade batteripakken.

Kapasiteten er 6800 mAh, og USB-utgangen kan levere 5 V med en ladestrøm på inntil 2,1 A. Du kan dermed lade både mobiler og nettbrett med Juno.

På fremsiden av batteripakken er det fem LED-lys som indikerer hvor mye strøm som er igjen på batteriet. For å sjekke trykker du på tasten ved siden av, som også er av- og på-tasten. Du trenger dog ikke å huske å skru batteripakken av, da den automatisk kutter ladestrømmen når telefonen din er fulladet.

LES OGSÅ: Slik får du maksimalt ut av mobilbatteriet

I bruk

Det er gjerne naturlig å tenke at batterikapasiteten på 6800 mAh betyr at du dele denne kapasiteten på batterikapasiteten til mobilen din for å avgjøre hvor mange ganger du kan lade den. Med denne logikken burde det for eksempel være mulig å lade iPhone 5S 4,3 ganger med denne batteripakken.

Så enkelt er det imidlertid ikke. Batterispenningen er 3,7 V, mens ladespenningen er 5 V. Rent praktisk har du mindre kapasitet tilgjengelig, og rundt regnet kan du lade en telefon med batterikapasitet på 2000 - 2500 mAh et par ganger.

Vi ladet en Nokia Lumia 1020 (2000 mAh) og en Sony Xperia Z1 Compact (2400 mAh) helt opp på et fulladet batteri. Det er det i grunn ikke noe å si på. Praktisk dersom du for eksempel skal på en fjelltur noen dager, og vil bruke mobilen underveis.

LES OGSÅ: Denne mobilen kan lade andre mobiler

Ladekabelen kan festes til batteripakken, slik at du alltid har USB-kabel med deg.
Ladekabelen kan festes til batteripakken, slik at du alltid har USB-kabel med deg. Marius Valle

Konklusjon

Stort mer er det egentlig ikke å si. Avantree Juno gjør det den skal gjøre. Vi liker utformingen og den integrerte ladekabelen som gjør at vi ikke trenger å ta med en ekstra ladekabel. Det følger riktig nok ikke med ladeplugg til iPhone, som du er av den Appleske overbevisning må du i tilfelle ta med din egen USB-kabel.

Det eneste vi kan klage over er prisen. Batteripakken selges bare på Avantrees nettsider, hvor den koster 499 kroner. Til sammenligning får du PNY Powerpack 7800 mAh for i underkant av 400 kroner i de billigste nettbutikkene. Med denne kan du lade to enheter samtidig da den har to USB-utganger. Du har også 1000 mAh ekstra å rutte med, men i praksis er denne forskjellen ikke så stor.

LES MER: TEST: 7800 mAh i lomma

Selv om Avantree sender fraktfritt, blir totaltprisen omtrent den samme om du må ut med en hundrings i frakt for en PNY Powerpack.

Det gjør selvsagt ikke Avantree Juno til et dårlig produkt. Vi setter for eksempel pris på at den oppleves som mer praktisk enn mange andre batteripakker vi har sett på.

LES OGSÅ:

Bluetooth-dingsen for deg som vil ha kontroll

Synes du Google Glass ser dumt ut?  

Slik er Samsungs nye smartklokker

Dette er neste års gadgeter

Samsung lanserer spillkontroll til mobil  

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.