MOBIL

Test: null

Denne kan du ta med på dykketur

Sonys nye Xperia ZR er vanntett ned mot 1,5 meter.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. mai 2013 - 10:44
Vis mer

Sony er i ferd med å gjøre vanntette telefoner til sitt varemerke, og med den nye Xperia ZR tar de det dypere. Ned til 1,5 meter, for å være nøyaktig.

Nykommeren er en Android-telefon med 4,6 tommers skjerm med 720p HD-oppløsning. Den har en Qualcomm Snapdragon S4 Pro-systembrikke med firekjernet 1,5 GHz prosessor. Arbeidsminnet er 2 GB.

Som seg hør og bør i våre dager støtter den også LTE, eller 4G som operatørene ynder å kalle det.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om 4G

Støv- og vanntett

Som de andre nyeste Xperia-modellene er Xperia ZR også beskyttet mot støv. Telefonen følger IP58-spesifikasjonen, noe som vil si at den er så godt som støvtett, slik at du slipper å få allskens lommerusk inn bak dekslene. Tidligere vanntette Xperia-modeller har "bare" tålt trykk ned mot en meter. Vi skal være freidige og anta at telefonen antakelig tåler mer enn 1,5 meters dybde også, siden IP 58 som regel innebærer at telefonen er hermetisk lukket (men ikke kom løpende til oss dersom du dykker til 2 meter og telefonen ryker).

Selv sier Sony at telefonen skal klare en halvtime på halvannen meters dyp. Og vi merker oss at de utrykkelig skriver at det er snakk om dybde i ferskvann. Så det kan være at den egner seg bedre til dykking i Sognsvann enn Sognefjorden.

LES OGSÅ: Test av flaggskipet Xperia Z

13 megapiksler

Utover dette ser Xperia ZR ut til å være mye av det samme som tidligere Xperia-modeller. Kameraet har en oppløsning på 13 megapiksler. Det har en Exmor RS-sensor, som blant annet sørger for at du kan ta HDR-bilder og -video, at lysfølsomheten er god, og at du kan ta bilder kontinuerlig i en hastighet på 15 bilder i sekundet. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

I motsetning til flaggskipet Xperia Z har Xperia ZR en egen kameratast. Det betyr kort sagt at det er praktisk mulig å ta bilder under vann.

Kommer i tredje kvartal

Ellers har telefonen det som trengs av moderne teknologi, inkludert støtte for NFC, GPS og Wi-Fi. Sony har for øvrig ikke sluppet noen utfyllende spesifikasjonsliste.

Xperia ZR kommer i fire fargevarianter, og skal dukke opp i norske butikkhyller i løpet av tredje kvartal - altså i perioden juli-september.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.