T2

Test: JABRA SPEAK 510+

Denne høyttaleren er mobilens beste venn

TEST: Jabra Speak 510+

Reisefølget: Det er mye godt å si om Jabra Speak 510+, men HiFi er ikke blant punktene. Dette er en høyttalende telefon med mye ekstra egenskaper. Den er perfekt for folk som er på reise og som trenger en kombinasjon av konferansetelefon, reiseradio og til nød svak bakgrunnsmusikk.
Reisefølget: Det er mye godt å si om Jabra Speak 510+, men HiFi er ikke blant punktene. Dette er en høyttalende telefon med mye ekstra egenskaper. Den er perfekt for folk som er på reise og som trenger en kombinasjon av konferansetelefon, reiseradio og til nød svak bakgrunnsmusikk.
21. mars 2014 - 18:01

Jabra Speak 510+ er en ny variant av Jabras Speak. Denne utgaven har fått innebygget batteri og bluetooth i tillegg, uten at det har gått ut over det svært kompakte formatet.

Den trådløse tilkoblingen utvider arbeidsområdet betydelig og gjør det mye enklere å bruke den sammen med en mobiltelefon.

Men som tidligere, er den også en veldig god kompanjong til en PC via USB-kabelen som er viklet opp rundt foten og som sitter som fast når den transporteres.

TEST: Vannresistent høyttaler med bluetooth og NFC

Rekkevidde

Når den er koblet til en USB-port, lades batteriet opp. Jabra har lagt med et ørlite USB-bluetoothadapter for PC-er som ikke har innebygget bluetooth.

Bluetooth-rekkevidden er her i det lavere segmentet.

Det skal ikke så veldig mye distanse eller bygningsdetaljer mellom telefonen og nettbrettet før samtalen sprekker opp. På den annen side, er ikke dette høyttaleren du tar med på fest og forlater når du går på dansegulvet.

Mest til tale

Svært mange PC-er har jo ynkelige høyttalere, og da er Jabra Speak 510+ en god følgesvenn som ikke tar mye plass.

Med flatt design og en vekt på bare 195 gram er den ikke mye til bry på reise.

Men det skal sies at dette er ikke høyttaleren du velger om du vil nyte musikk. Til lydsvak bakgrunnsunderholdning kan den til nød gå an, men til seriøs lytting faller den helt igjennom.

TEST: Topp lyd på laveste hylle

Høyttalende telefon

Speak imponerer mest som en høyttalende telefon. Jabra har utstyrt den med en signalprosessor som sørger for at stemmen kommer godt frem og at ekko kanselleres.

Den nye utgaven er også optimalisert for Microsoft Lync, uten at vi helt skjønner hva de mener med det.

Den har en svært god kvalitet i taleregisteret og det kommer også høyttaleren til gode når man bruker den som internettradio og til TV på PC-en.

Formatet og vekten gjør at den er lett å ha med på reise. Vi liker også at den har en egen knapp som kan koble ut mikrofonen om du sitter i et møte og vil koble vedkommende i den andre enden av telelinja.

For den som bruker PC-en til å snakke i, og ikke vil snakke høyttalende, kan man koble inn et vanlig headset i en 3,5 mm plugg på siden av enheten.

Enkel

Jabra skal ha ros for at den er svært enkel i bruk. Alle funksjoner styres av kapasitive lysknapper rundt periferien av høyttaleren. Fra høyttaleren kobler man bluetooth inn og ut og konferansesamtaler styres med telefonknappene.

Høyttaleren har også en klar stemme som forteller hva som skjer. Dytter man inn USB-kabelen i en PC så skjer omkoblingen av seg selv. Dette er enkelheten selv.

Jabra oppgir batterilevetid på opptil 15 timer, men det er selvfølgelig avhengig av hvordan man spiller. Med en pris på rundt tusenlappen tømmer ikke Jabra lommeboka heller.

Les også:

TEST: Dali går aktivt og trådløst

TEST: Seriøs lyd til datamaskinen

Slik fungerer komprimering av musikk  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.