TESTER

Test: null

Denne håndfrien er helt genial

En eneste smart detalj er alt som skal til for å lage et veldig genialt Bluetooth-håndfrisett.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. des. 2010 - 15:40
Vis mer
Høydepunkter

En smart liten håndfri med egen holder som gjør det praktisk å ha den med. Holderen sparer strøm og brukes til å svare og legge på.

Skuffelser

Støyfiltreringen kunne vært noe mer omfattende.

Veldig kort sagt

Om du ikke har håndfri på øret hele dagen, og ikke er så fryktelig flink til å huske å lade er dette en perfekt håndfri for deg. Nokia BH-217 har tre måneders hviletid og en smart holder som gjør det lett å svare og legge på. Prisen er svært lav, og lyden er god.

Test av Nokia BH-217

Når sant skal sies så er det ikke ofte vi kommer over Bluetooth-håndfrier som får oss til å tenke "dette var jaggu smart". Nokia BH-217 er unntaket.

Dette er en ganske så vanlig Bluetooth-håndfri du fester i øret. Den har kun en knapp og et lite diskret lys på innsiden. Det som gjør den så lur er at den er festet i en egen holder med klips.

Du oppbevarer håndfrien i denne holderen når du ikke har den på øret. Og ærlig talt: Hvor mange har egentlig behov for å gå rundt med håndfri på øret hele dagen?

Genial holder

Det er denne holderen som gjør BH-217 så smart. Bluetooth-håndfrien skrur seg nemlig av når du skyver den inn i holderen. Dette gjør at du ikke bruker strøm, og at du slipper å tenke på å lade den så ofte.

Holderen brukes også til å besvare samtaler og å legge på. Du tar enkelt og greit håndfrien ut av holderen når du skal svare, og setter den tilbake for å legge på. Siden holderen har en klips kan du enkelt feste den et sted du alltid får tak i den. 

Ekstrem batteritid

Ifølge Nokia skal BH-217 klare hele tre måneders hviletid. Det forutsetter selvsagt at du har det i holderen når du ikke bruker det. Taletiden er oppgitt til fem timer, noe som muligens er en smule kort for de mest snakkesalige.

Når du skal lade plugger du bare en vanlig Nokia-lader inn i holderen eller direkte i håndfrien. Vi hadde ikke sagt nei takk til Micro-USB-lading.

To telefoner 

BH-217 har også støtte for tilkobling til to telefoner samtidig. Dette gjør det lett å bruke håndfrien sammen med for eksempel jobb- og privattelefon. Tilkobling skjer automatisk.

Håndfrien har en smart stemmeveiledningsfunksjon som forteller deg når håndfrien er koblet til. Når du skal pare håndfrien med telefonen får du instruksjoner underveis. Dette syns vi er ganske så lurt.

God lyd

Lydkvaliteten har vi ingenting å utsette på. De vi snakker med melder om klar og god lyd, og vi syns lyden i vår ende er god. Det er ikke lydjustering på selve håndfrien, så du må stille lyden på telefonen.

Nokia har utstyrt BH-217 med en DSP (digital lydbehandling) som skal redusere støy. Denne er ikke av ekstremtypen som filtrerer ut rubbel og bit av bakgrunnstøy. Er det musikk eller bråk i bakgrunnen kan den du snakker med høre dette.

Godt utstyrt

Vi har fått låne vårt eksemplar av Nokia BH-217 uten noe av ekstrautstyret som følger med. Når du kjøper BH-217 får du imidlertid en bilholder, to øreputer og to ørekroker med på kjøpet. Det følger også med lader.

Ørekroken gjør at du kan ha håndfrien festet bak øret. Vi har imidlertid bare brukt den med ørepute, og den sitter godt i undertegnedes øre.

Konklusjon

Alt i alt syns vi BH-217 er en veldig smart håndfri. Den har god lyd, lang batteritid og en smart holder som gjør at du slipper å ha den på øret hele dagen. 

At den er liten og lett spiller også positivt inn på sluttresultatet.

Vi kunne ønske oss en tanke lengre taletid, bedre støyfiltrering og USB-lading, men siden prisen er meget snill er det lett å tilgi dette.

I skrivende stund få du den for rundt 250 kroner i de billigste nettbutikkene. Dette er rett og slett et røverkjøp for deg som trenger en håndfri og ikke har behov for å ha den på øret hele dagen. 

Denne Nokia-håndfrien kan vi trygt anbefale.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.