TESTER

Test: null

Denne gjør skanning av dokumenter til en lek

TEST: Doxie One er en mobil skanner som lar deg skanne kvitteringene dine mens de enda er rykende ferske.

Spesifikasjoner

Størrelse: 26,7 x 4,35 x 5,6 cm

Skannebredde: 6 til 22 cm
Oppløsning: 300 DPI (lagrer JPG), farger
Hastighet: 8 sekunder pr A4-side
Tilkobling: USB (masselagring), SD-kortleser

Strøm: AC-adapter (6V 1,5 A), 4 x AAA Ni-MH-batterier

I esken:  Kalibreringspapir, renseverktøy, fotoskanningslomme, 2 GB SD-kort, AC-adapter, 

Pris: 149 dollar + frakt og fortolling
Mer info: GetDoxie.com

Høydepunkter

Denne lar deg skanne på farten. Lagrer alt på SD-kort, og kan kobles til PC eller mobil med USB-kabel. Kjapp, liten og praktisk.

Ulemper

Ikke innebygget batteri, ikke innebygget minne, kan kun skanne til minnekortet.

Veldig kort sagt

Doxie One er en utrolig smart sak å ha i PC-vesken eller i sekken når du er ute på reise. Skanning av kvitteringer har aldri vært enklere, og det koster ikke stort heller.

TEST: Doxie One

Om du har utlegg på jobben tipper vi at du mer enn én gang har irritert deg over alle kvitteringene du skal spare på. Du skal huske å skanne dem, lage reiseregning og sende alt sammen inn til rette instans.

I så fall er den mobile skanneren Doxie One muligens noe du bør se nærmere på. Den gjør muligens ikke føringen av selve reiseregningen din enklere, men den gjør det mye enklere å ta vare på kvitteringene dine.

LES OGSÅ: Denne håndfrien har lang batteritid og passer perfekt på kontoret

Doxie One kan også være en smart dings for deg som tegner mye, skanner visittkort, eller som støtt og stadig har behov for å lagre noe på papir digitalt.

Alt kan overføres til PC, mobil, iPad, og synkroniseres mot din foretrukne skytjeneste, som for eksempel Dropbox.

Første gangen vi hørte om Doxie ble vi overrasket over hvor smart dette høres ut. Det til tross for at vi aldri egentlig har tenkt over at vi kunne ha behov for å skanne på farten. Her kan du putte den rykende ferske kvitteringen, kontrakten eller bildet rett i skanneren og lagre det digitalt. Resten gjør du når du kommer hjem.

Slik fungerer det

At selve skanneren er mobil betyr ikke at den i seg selv er veldig liten. Med en bredde på voksne 26,7 cm og en tykkelse på 5,6 cm får du ikke akkurat plass til den i lommen, for å si det sånn. Men så er ikke det poenget heller.


Doxie One er knapt 27 cm bred.

Doxie One skal være med i PC-vesken eller ryggsekken din, og plukkes frem når du har behov for å skanne noe. Den har ruller innvendig, og når du mater papir inn i den trekker den automatisk papiret gjennom.

De innskannede dokumentene lagres på et SD-minnekort som settes inn på baksiden av skanneren. Det følger med et kort på 2 GB i esken.

Skulle du være så heldig at du har et minnekort med Wi-Fi kan du få skanningene trådløst over på mobilen.

Dokumentene dine lagres som JPG-filer, og oppløsningen er 300 DPI. Det er mer enn godt nok til å lagre dokumenter i stort format. 

Det eneste du trenger å gjøre for å skanne er å skru på skanneren og mate papiret inn i den. Dersom du vil skanne bilder følger det også med en lomme du kan legge bilder inni for å skanne dem uten å risikere å skade dem.

På innmatingssiden er det en liten tapp du skyver for å bestemme størrelsen på dokumentet. Denne kan justeres helt ned til 6 cm. Det bredeste Doxie One kan skanne er drøyt 22 cm. Et vanlig A4-ark er 21 cm bredt.

Det tar omtrent åtte sekunder å skanne ett ark. Vi merker oss at du må være ganske nøyaktig når du mater papiret inn. Er du ikke det ender du med en litt skeiv skanning. Dette går seg raskt til med litt trening.

LES OGSÅ: Test av mobilen med innebygget projektor


Fra venstre: USB- og strømtilkoblingene, SD-kortleseren og strømtasten.

Ulempene

I utgangspunktet trenger du tilgang til strøm for å bruke Doxie One. Det følger derfor med en strømadapter i esken. Det er imidlertid plass til fire AAA-batterier i skanneren. Det er flott, men det går ikke an å bruke skanneren med vanlige alkaliske batterier.

Du må bruke oppladbare Ni-MH-batterier, som vi ikke har hatt tilgjengelig under testperioden. Produsenten anbefaler Sanyo Eleloop-batterier, som så vidt vi kan se koster rundt 40 kroner stykket. Altså kommer 160 kroner i tillegg, og du må skaffe din egen batterilader. Det syns vi er noe upraktisk.

LES OGSÅ: Test av praktisk batteripinne til mobilen

Vi skulle gjerne sett at det var mulig å bruke USB-tilkolbingen til å drive skanneren, men denne er begrenset til å overføre filer til PC-en din. Når du kobler den til dukker den altså bare opp som en flyttbar disk.


Doxie One koblet til en Sony Xperia V med en USB-on-the-go-kabel.

Mulighetene

Når dette er sagt er det mange muligheter her. Du kan nemlig enkelt overføre skanningene dine til PC-en, en mobiltelefon eller iPad. 

Skal du overføre til PC-en er det bare å koble til USB-kabelen eller å sette minnekortet i en eventuell minnekortleser. Du kan laste ned egen programvare for å importere skanningene dine til PC-en og lagre dem i for eksempel PDF-format med skriftgjenkjenning. Det er også mulig å få programmet til å synkronisere skanningene med for eksempel Dropbox automatisk. Det er praktisk.

Har du en iPad trenger du eventuelt en minnekortleser. Denne heter Camera Connection Kit, og kjøpes fra Apple som tar 219 kroner for den.

En mulighet produsenten ikke engang nevner er at du også svært enkelt kan overføre skanningene dine til mobilen. Det er to måter å gjøre dette på.

Du kan benytte en Micro-SD-adapter i minnekortleseren til skanneren, slik at skanningene dine lagres på et Micro-SD-kort. Da er det ikke verre enn at du setter minnekortet i mobilen din for å kopiere, synkronisere eller sende dokumentene.

Alternativt skaffer du deg en USB-on-the-go-kabel. Denne kobler du mellom skanneren og mobilen, slik at skanneren dukker opp som en ekstern lagringsenhet på mobilen din. Da kan du kjapt kopiere ut de dokumentene du for eksempel vil sende på e-post der og da.

LES OGSÅ: Dette armbåndet sier fra hvis mobilen blir borte


Doxie One skanner kvitteringer like lett som den skanner A4-ark.

Konklusjon

Vi skal ikke påstå at Doxie One er et produkt alle og enhver burde løpe og kjøpe. Det er et ganske snevert produkt for en vel så snever gruppe. Men har du bruk for å skanne på farten er dette faktisk en veldig smart løsning.

Egentlig trenger du ikke å være på farten for å ha nytte av Doxie One. Denne kan nemlig også gjøre en god jobb på kontorpulten din. Den er riktignok mye enklere i funksjon enn vanlige bordskannere, men vi tipper det er flere der ute som ikke har større behov enn å skanne et og annet dokument som skal sendes på e-post i ny og ne.

Det er ikke helt optimalt at du må bruke en strømadapter eller eventuelt gå til innkjøp av batterier i tillegg. Men det er til å leve med.

Det vi liker er at denne skanneren i aller høyeste grad er mobil. Den kan lett lagres i sekken eller i PC-vesken, og er klar til bruk når du trenger å skanne. At den fungerer uten at du trenger å koble den til PC eller mobil er en stor fordel.

Prisen er heller ikke avskrekkende. Faktisk tar ikke Doxie mer enn en tusenlapp for skanneren (149 dollar). Men så vidt vi har klart å finne ut finnes ikke skanneren i noen norske butikker. Dermed må du kjøpe den rett fra produsenten.

Sluttsummen inkluderer dermed ikke bare prisen for produktet, men også frakt (30 dollar), merverdiavgift (253 kroner), og forenklet fortolling via Posten (125 kroner). Totalt ender vi da på omtrent 1390 kroner alt inkludert. 

1400 kroner ferdig levert er slett ikke noen ublu pris for et produkt som dette. Alt i alt syns vi Doxie One er en smart sak, og vi kan lett anbefale den.

Les mer på GetDoxie.com

LES OGSÅ DISSE TESTENE:
Sonys knøttlille høyttaler kan brukes som konferansetelefon
Vi kastet iPad ut fra andre etasje
Dekselet som gjør iPad barnesikker
Test av HDMI-dokking til Samsung Galaxy Note II
Trådløst musikkhodesett til knallpris

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.