MOBIL

Test: null

Denne gjør mobilen din om til et proffkamera

Sony har lansert kameraet du fester til mobilen din.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. sep. 2013 - 17:36

Sony har lansert kameraene Lens Style Camera DSC-QX10 og DSC-QX100. Dette er kamera som du fester på mobilen. Det kom kanskje ikke som noe sjokk. Sony har vært lekk som en sil tiden før dagens lansering, og kameraløsningen deres har vært kjent i mange uker allerede.

Dagens lansering bekreftet i stor grad det vi allerede visste. Lens Style Camera er digitalkamera uten skjerm. For å få glede av det må du feste det til mobilen din, som så fungerer som bildesøker. Her er det ingen kabler, så kommunikasjonen foregår trådløst over Wi-Fi.

Har du en støttet Sony-telefon kan du enkelt feste kameraet til et ekstra bakdeksel. Det er imidlertid ikke bare Sonys telefoner som støttes. Andre Android-telefoner, og iPhone, fungerer med Lens Style Camera.DSC-QX10 er den billigste varianten. Foto: Odd Richard Valmot

Som nevnt har de lansert to modeller:

DSC-QX10 har en 1/2,3" Exmor R-sensor med 18,2 megapikslers oppløsning. Den har en Sony G-linse med blender på F/3.3 til F/5.9. Brennvidden er 25 til 250 mm, noe som betyr at du her får 10 x optisk zoom. Den har også optisk bildestabilisator. QX100 er den heftigste og dyreste varianten. Foto: Sony

DSC-QX100 har en 1" Exmor R-sensor med 20,2 megapikslers oppløsning. Her har Sony også puttet inn Carl Zeiss Vario-Sonnar T-linse med blender på f/1.8 til f/4.9. Denne er altså mer lysfølsom enn QX10. Brennvidden er 28 til 100 mm, noe som betyr at den har 3,6 x optisk zoom. som QX10 har den optisk bildestabilisator.

Begge modellene kommer i salg i slutten av måneden, og skal koste henholdsvis 1800 kroner og 3700 kroner for QX10 og QX100.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.