TESTER

Test: null

Denne gir Samsungen din mus og tastatur

Samsungs USB-kabel kan også gi Galaxy S III harddisk og lar deg bruke PlayStation-kontroll.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. sep. 2012 - 19:22
Høydepunkter

USB On-The-Go-kabel som lar deg koble til USB-utstyr.

Ulemper

Jaggu ikke billig.

Veldig kort sagt

Det er en kabel. Du kobler mus, tastatur og annet i kabelen, og kabelen i mobilen. Enkelt og greit.

Test: Samsung ET-R205UBEGSTDEn kabel i en eske.

Tidligere denne uken skrev vi om hvordan du kan ta i bruk USB On-The-Go (USB OTG) på Android-mobilen din. Dette er en USB-spesifikasjon som gjør at telefonen kan ta i bruk USB-enheter som mus, tastatur og harddisker for å nevne noe. USB OTG fungerer også på en rekke av Nokias Symbian-telefoner.

LES MER: Slik tar du i bruk USB On-The-Go

For å ta i bruk dette trenger du en egen overgang. Dette må være en USB OTG-kabel, men alle løsninger fungerer ikke på alle telefoner. Noen produsenter - som Nokia - lager egne løsninger som rent fysisk ikke passer i alle telefoner ved at kontakten er utformet litt annerledes. Har du en Samsung-telefon må du altså passe på å bruke en plugg som passer.

Samsung lager altså sin egen kabel, som vi har kjøpt for å teste ut. Denne har det enkle og greie navnet ET-R205UBEGSTD. Ifølge Samsungs egne nettsider er den ikke kompatibel med Galaxy S III, men kun Galaxy S II og Galaxy Note. Det følte vi at ikke kunne stemme, og som vi antok fungerer den altså helt strålende med Galaxy S III. Vi antar derfor at den også vil fungere med andre Samsung-telefoner som støtter USB OTG, uten at vi gir noen garantier, selvsagt.

Vi har også testet kabelen med Sony Xperia Acro S, hvor den fungerer. Vi har testet den med HTC One X, hvor den ikke fungerer.En fullstørrelses USB-hun i enden.

Dette gjør kabelen

Så hva skal du med Samsungs USB-kabel? Jo, du kan koble til mus, tastatur og lagringsenheter. Du kan også koble til Samsung-printere, og ifølge dokumentasjonen skal det fungere med produsentens 2008-modeller og nyere laserskrivere.

Og joda, dette fungerer som ventet. Du kan koble til mus, og du kan koble til tastatur. Trenger du begge deler eller mer kan du koble en USB-hub mellom. Dette fungerer også fint.

Samsung Galaxy S III støtter dessuten Sonys PlayStation-kontrollere tilkoblet via USB. For å få dette til å fungere kobler du den til, og gir den et lit trykk på PS-knappen. Du kan ikke uten videre spille Angry Birds og slikt, men kontrolleren kan for eksempel fungere fint til emulator-spill.

LES OGSÅ:

Slik gjør du mobilen om til en Commodore 64

Nintento-emulatorer til Android

Det er ingen egen HDMI-utgang på Galaxy S III. Telefonen benytter i stedet MHL, som sender videosignalet gjennom USB-utgangen. Vi har forsøkt MHL-til-HDMI-adapteret som fungerer med Galaxy S II, men den ser ikke ut til å fungere på Galaxy S III. Vi har altså ikke koblet Galaxy S III opp mot TV-en for å spille eller jobbe.

LES OGSÅ: Slik tar du i bruk MHL

Dyr løsning

Det er selvsagt fint å kjøpe originalt utstyr til telefonen. Men de nettbutikkene vi har funnet selger den for 119 kroner og oppover (pluss frakt). Det er ikke akkurat direkte billig for en kort ledingsstubb. For eksempel koster en tilsvarende kabel fra nettbutikken DealExtreme.com 9,66 kroner inkludert frakt. Fordelen med Samsungs egne kabel er at de garanterer at den virker, og at den ikke ødelegger telefonen.

Alt i alt er ET-R205UBEGSTD en kjekk kabel å besitte de gangene du trenger å koble til eksterne enheter. Men vi hadde nok heller spart pengene våre og kjøpe en billig kabel fra en annen plass.

LES OGSÅ: 

Test av Samsungs trådløse telefonrør

Test av fasttelefon til iPhone

Test av laserpenn til mobiler og nettbrett

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.