TESTER

Test: null

Denne dingsen gjør stereoen trådløs

TEST: Avantree Roxa gir deg Bluetooth på stereoanlegget, og kan lade mobilen din.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. mars 2013 - 21:45
Vis mer
Kort oppsummert:

Kobler du PC-en, nettbrettet eller mobilen til stereoanlegget med en kabel? Da bør du sjekke ut Avantree Roxa, som kobles rett i veggen og lar deg spille musikk over Bluetooth. Med unntak av litt tungvint paringsprosess om vil koble til flere Bluetooth-dingser er det ikke mye negativt å si om denne.

Test av Avantree Roxa

Fikler du med ledninger når du skal spille musikk på stereoanlegget fra PC-en, nettbrettet eller mobilen? Da syns vi kanskje du skal vurdere å kvitte deg med i alle fall én ledning, og gå for noe med Bluetooth i stedet.

Dersom du heller spiller musikken via Bluetooth trenger du nemlig ikke å bytte ledinger, og du kan bevege deg rundt i stua med mobilen trygt plassert på kjøkkenbenken eller i bukselomma mens du hører på musikk.

Avantree Roxa er en dings som kan hjelpe deg med akkurat dette. Det er enkelt og greit en dings du plugger rett i stikkontakten i veggen. Den har utgang for 3,5 mm minijack, slik at du lett som en plett kobler den til en inngang på stereoanlegget ditt.

Den har i tillegg en USB-tilkobling du kan bruke for å lade en mobil eller andre dingser som lades via USB. Du plugger den altså i en stikkontakt i nærheten av stereoanlegget, og det er det.

Roxa har Bluetooth 4.0, og støtte for den såkalte Apt X-kodeken. Har mobilen, nettbrettet, PC-en eller annet du koblet til også Apt X skal dette sikre at lydkvaliteten blir bedre. 

Roxa fungerer for øvrig med alle Bluetooth-enheter som har støtte for den såkalte A2DP-profilen (det har stort sett alle telefoner , nettbrett og PC-er).

LES OGSÅ: Denne dingsen gjør iPhone-høyttaleren trådløsRoxa er ingen diger sak.

I bruk

Det er veldig lett å komme i gang med Roxa. Når du plugger den i settes den automatisk i paringsmodus. Deretter søker du den opp med mobilen eller nettbrettet, og kobler deg til. Roxa-enheten vil spille av pipelyder for å fortelle deg at den er i paringsmodus, kobler seg til en enhet eller kobler seg fra en enhet.

Den kan huske til sammen åtte Bluetooth-enheter. Om du parer flere enn åtte enheter vil den første slettes når du parer enhet nummer ni.

Du kan bruke to enheter samtidig. Akkurat dette opplever vi som noe tungvint. Det er nemlig ingen taster på Roxa. Når du setter strøm på den går den i paringsmodus, og kobler seg eventuelt til den første kjente Bluetooth-enheten den finner. Skal du koble to Bluetooth-enheter til må du først pare den første, deretter skru av Bluetooth på denne, og så pare den andre. Deretter kan du skru på igjen Bluetooth på den første.

Videre kan du ikke spille lyder fra begge enhetene samtidig. Det er bare mulig å ha en "kanal" åpen av gangen. 

Først når den ene enheten har sluttet å spille lyd kan den andre ta over. Det tar omtrent fem sekunder fra du slutter å spille lyd på en enhet til den andre kan ta over. Vi opplever at det oppstår hakkete lyd dersom vi forsøker å spille lyd på begge samtidig.

Siden det ikke er noen paringstast på selve enheten syns vi det er litt knotete å måtte skru av Bluetooth på andre eventuelt tilkoblede enheter. Det oppleves også som litt tungvint å måtte skru strømmen av og på.

Nå tviler vi på at folk flest har like mange mobiler, nettbrett og PC-er som oss, så har du en mobil og et nettbrett og en PC i stua vil dette fungere fint.

Når du trekker ut lydkabelen skrur for øvrig Bluetooth seg av.

TEST: Supertooth Disco 2 gir deg mye lyd for pengeneDet følger med en 3,5 mm minijack-kabel, og en overgang fra 3,5 mm til phonoplugger.

Lydkvalitet

Lydkvaliteten har vi ingenting å utsette på. Vi hadde nesten forventet at det skulle være forsterkersus i Roxa-en, men dette er så vidt vi kan høre knapt tilstede.

Vi har også forsøkt å bruke den sammen med et rimelig godt hodesett. Det fungerer den bra til, dersom du skulle ha det behovet. Vi hører relativt lett at det er klarere lyd når vi spiller musikk med en telefon som har Apt X-støtte, og PC-en vår som ikke har dette.

Siden Roxa har et ganske høyt lydnivå ut, opplever vi at lyden forvrenges når vi spiller på høyeste lydstyrke på mobilen. Det kan altså være lurt å stille lyden ned mot middels når du bruker enheten.

TEST: JBL Powerup er Bluetooth-høyttaleren med trådløs lader

Lader mobilen

I tillegg har vi testet å lade med USB-tilkoblingen. Den kan lade med inntil 1 ampere, så her kan du lade det meste. Vi får ladesymbol på mobilen, og mer er det egentlig ikke å si om den saken.

LES OGSÅ: Samsung lommelader lader mobilen fire gangerPlugget i stikkontakten er det bare å spille av musikk.

Konklusjon

Alt i alt syns vi Avantree Roxa er en smart dings for å koble mobil og andre enheter trådløst til stereoanlegget. Den fungerer bra til musikk, og kan gjøre det mer interessant å se video på nettbrettet.

Dette er også en rimelig løsning for deg som ikke ønsker å punge ut for et nytt Bluetooth-basert høyttalersystem. En rimelig oppgradering til eksisterende stereoanlegg er det også.

LES OGSÅ: 

TEST: Dette tastaturet kan du ha i lomma

TEST: Skanneren du kan ta med deg på tur

TEST: Seriøs håndfri med super batteritid

TEST: Liten trådløs høyttaler med NFC og konferansetelefon

Det eneste vi skal plukke litt på er at det ikke er noen egen tast for å sette Roxa i paringsmodus. Det opplever vi som litt tungvint. Men så lenge du ikke har en haug med forskjellige Bluetooth-enheter du skal spille musikk med er det muligens ikke et spesielt stort problem for alle.

Avantree Roxa selges på Avantree.no. Testproduktet ble levert av TTmicro

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.