T2

Test: BOSCH GSR 18 V-EC PROFESSIONAL

Den brøt den magiske 100-grensen på ett batteri

TEST: Bosch GSR 18 V-EC Professional.

Lett: GSR 18 V-EC Professional er 400 gram lettere enn konkurrenten fra Milwaukee. Det merkes godt på ergonomien. Men det gjør også at motoren ikke er like kraftig og det går ut over ytelsen. Likevel klarer den å bore flere hull, men det skyldes at Bosch har utviklet et batteri på hele 6 Ah.
Lett: GSR 18 V-EC Professional er 400 gram lettere enn konkurrenten fra Milwaukee. Det merkes godt på ergonomien. Men det gjør også at motoren ikke er like kraftig og det går ut over ytelsen. Likevel klarer den å bore flere hull, men det skyldes at Bosch har utviklet et batteri på hele 6 Ah. Bilde: orv
16. juni 2015 - 15:13

GSR 18 V-EC Professional

Modellnavn: Bosch GSR 18 V-EC Professional

Vekt med batteri: 1,9 kg

Tomgangsturtall i (1./2. gir): 0–500/0–1700 o/min

Antall 32 mm hull i 48 mm materiale: 101 (6 Ah) og 69 (4 Ah)

Innebygget arbeidslys

Maks dreiemoment: 50 Nm

Pris bare maskin: 2498 (med koffert)

Pris med koffert, to batterier og lader: 4248,– (5 Ah) (4 Ah ca. 3950,–)

Denne testen er en del av en større test av Hva kan tynes ut av et 18 volts verktøybatteri?

Bosch GSR 18 V-EC Professional er en både kompakt og lett og svært god å holde i.

Vekten på 1,9 kilo gjør at det er lett å jobbe med den over lang tid, på tross av at dette er en ganske kraftig bore-/skrumaskin.

Hullmester

Som forventet klarte GSR 18 V-EC Professional å bore flest hull med et fullt oppladet batteri på 6 Ah. Likevel er det nesten utrolig å passere hundretallet. Riktignok ikke mye, men 101 hull er et anseelig tall.

Omregnet i total lengde betyr det at batteriet presterte 4,85 meter med 32 mm store hull. Det er imponerende, og selvfølgelig mye mer enn det man normalt belaster en slik maskin.

Vi vekslet litt på de to maskinene vi testet så vi ikke skulle overbelaste motor og batteri. Men temperaturen på kjøleluften sa sitt om at dette var slitsomt.

TEST: Bosch Athlet: Kan den erstatte den vanlige støvsugeren din?

Smarte kasser

Med 179 mm fra chuck til bakende er Boschmaskinen kort, og det betyr at den kommer lett til når det er snakk om montasjejobber på trange steder.

Bosch må få poeng for kassene de leverer verktøyene i. De har klart å lage et svært kompakt system av kasser om er lette å stable og som kan klikkes fast til hverandre.

Flere burde kopiere denne ideen.

TEST: Black&Decker Autosense: Ny drill kan «tenke» for deg

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.