MOBIL

Test: null

De siste ryktene om iPhone 5S og 5C

Her er det du trenger å vite om lansering av nye iPhone-modeller, og når du får iOS 7.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. sep. 2013 - 11:00

Dersom All Things Ds informasjon stemmer, skal Apple lansere en ny iPhone om åtte dager. Apple har i skrivende stund ikke sagt et pip, men det er gode grunner til å anta at det er hold i datoen. Nettstedet har tidligere vist seg å ha gode kilder til informasjon om Apple.

Det er så godt som sikkert at Apple kommer til å lansere en oppdatert utgave av iPhone 5 når de lanserer telefon neste gang. Det store spørsmålet i er er om de i tillegg vil vise frem en billigere iPhone-modell.

Akkurat dette er noe Apple saktens kan trenge. De tjener fortsatt gode penger på iPhone-modellene de har i salg, men står overfor en stadig synkende markedsandel. Analyser tyder på at iPhone har mindre enn 14 prosent markedsandel, mens Android-telefoner står for 80 prosent.

Kanskje ikke så rart, da det produseres flere smarttelefoner enn noen gang. Spesielt i markeder som Kina og India gjør billige Android-telefoner det bra.Det har dukket opp en rekke bilder av det som skal være iPhone 5C. Foto: Weibo/Sonnydickinson.com

iPhone 5C

Ryktene skal ha det til at det er slike markeder Apple er ute etter med den kommende iPhone 5C. Ingen vet hvor mye telefonen skal koste, ei heller hvikle spesifikasjoner den skal ha. Likevel er det kjent at den får et deksel i plast, og trolig like stor skjerm som iPhone 5.

Vi tar for gitt at maskinvaren om bord generelt svakere enn på de nyeste utgavene av iPhone. 

Bilder av det som hevdes å være iPhone 5C viser at den kommer i en rekke forskjellige farger. Nylig dukket det også opp et bilde som sies å stamme fra fabrikken som produserer telefonen. Her vises en rekke iPhone 5C-modeller som testes.

Det har også dukket opp et bilde av det som skal være salgsforpakningen og hurtigstartguiden til iPhone 5C. Det ser, ikke overraskende, ut til at telefonen skal kjøre iOS 7.Dette er noen av de siste bildene lekket av det som skal være den gull- eller champagnefargede iPhone 5S-varianten. Her vist sammen med iPhone 5. Foto: Ascii.jp

iPhone 5S

Den neste utgaven av den vanlige iPhone-modellen ser ut til å bli en S-oppgradering. Dette er helt i tråd med mønsteret fra tidligere iPhone-lanseringer: iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5 og nå altså 5S.

Som med tidligere S-lanseringer, ser det ikke ut til at telefonen kommer til å se særlig annerledes ut enn forgjengeren. Denne gangen ser det imidlertid ut til at Apple vil tilby telefonen i minst én ny farge.

Vi har lenge hørt snakk om en gullfarget iPhone 5S. Det har dukket opp mange bilder av denne, som antakeligvis skal markedsføres som champagnefarget. Stemmer dette, så er det i alle tilfeller et brudd med Apples linje. iPhone har tidligere bare vært tilgjengelig i sort og hvitt.

Bildet over er en av de siste lekkasjene, og stammer fra et japansk nettsted.

Det er ikke ventet at iPhone 5S får veldig store oppgraderinger, annet enn det som er naturlig. Ryktene sier at telefonen skal leveres med inntil 128 GB lagringsminne, altså dobbelt så mye som iPhone 5S har.

Prosessoren skal antakelig også oppgraderes. Denne er ifølge rykter 31 prosent raskere enn den som står i iPhone 5S. Den skal videre være basert på 64 bit-arkitektur ifølge noen.

Videre snakkes det om at telefonen skal ha en fingeravtrykksleser. Denne kan tenkes å brukes til å låse opp telefonen, men også å identifisere deg på for eksempel App Store.

Innen Apple faktisk lanserer blir alt sammen uansett spekulasjoner. Vi antar at Apple har flere overraskelser i ermet.De nye iPhone-modellene kommer med iOS 7. Også tidligere versjoner kan oppgraderes. Foto: Apple

Når kommer iOS 7 til Norge?

Det som er sikkert er at iOS 7, som vi prøvekjørte beta-versjonen av i sommer, kommer i sin første endelige versjon når Apple lanserer ny iPhone.

Det betyr at du som allerede eier en iPhone kommer til å få den nye iOS-versjonen. 

LES OGSÅ: Dette er nytt i iOS 7

Du som har iPhone 5, 4S eller 4 kommer til å få oppgraderingen kort tid etter lanseringen. Vi tipper du må vente til etter at iPhone 5S er kommet i salg. Ryktene sier at den dukker opp i amerikanske butikker rundt 20. september.

Dermed antar vi at norske iPhone-modeller kommer til å få oppgraderingen i løpet av måneden.

Flere av de nye funksjonene i iOS 7 blir imidlertid ikke tilgjengelig for alle modellene.

LES MER: iOS 7-funksjonene du ikke får

iOS 7 kommer for øvrig også til iPad 2, 3, 4 og Mini, og iPod Touch.

Kilder: Allthingsd.com, Nowhereelse.fr, Appleinsider.comAscii.jp

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.