T2

Test: B&O BeoPlay A2

Dansk nykommer med nydelig bærbar lyd

TEST: B&O BeoPlay A2.

Lekker: B&O kan dette med design. Plastkabinettet ser ikke plasttaktig ut og stroppen er i lær.
Lekker: B&O kan dette med design. Plastkabinettet ser ikke plasttaktig ut og stroppen er i lær.
17. nov. 2014 - 19:14

Tekniske data:

 B&O BeoPlay A2
Mål:25,6 x 14,2 x 4,4 cm
Vekt:1,1 kilo
Forsterker:3 x 30 watt
Oppgitt spilletid:24 timer
Høyttalere:2 x 76 mm
 2 x 19 mm
 2 x 76 mm passive
NFC:Nei
Kan lade mobiler:Nei
Bluetooth:aptX
Tilkoblinger:AUX inngang
Fargevalg:Sort, grønn eller grå
Antall samtidig tilkoblede enheter:2
Pris på nettet:Fra 2995 kroner

Vi hadde forventet to ting når B&O endelig har kastet seg ut i det boblende markedet for bluetooth-høyttalere. Det ene var at prislappen ville svi i øyet. Det andre var at dette var bra saker rent lydmessig.

Det første stemte ikke, det andre stemte.

Den koster 2 899 kroner og er en av de dyreste som er å oppdrive, men når vi ser på spesifikasjonene så er det på langt nær så ille.

Les også: Disse fjerner støy i 70 timer

Går utenpå

BeoPlay A2 går rett og slett utenpå det meste vi har hørt av portable høyttalere, og det er en grunn til det. I denne ganske flate innpakningen har danskene klart å plassere hele fire aktive og to passive høyttalere.

En aktiv og en passiv 76 mm og en liten 19 mm er posisjoner på hver side av kabinettet. Denne generøse utstyringen gir et frekvensområde fra 55Hz til 24kHz.

De færreste slike høyttalere har både en aktiv diskant og en bass, og det høres. Vi kan ikke huske å hørt så klar diskant som i denne uten at det går ut over bassen. Tostemt er rett og slett nydelig. Spesielt når de får passiv hjelp også.

Tre høyttalere på hver side har en annen effekt også. Du kan sette høyttaleren på et bord midt i rommet og lyden blir like god på hver side. B&O kaller det 360 graders lyd. Det er det vel neppe siden det kommer ikke lyd ut i endene og diskant er ganske retningsfølsomt, men det er veldig mye bedre andre høyttalere vi har hørt.

Les også: En billig måte å skape hifi-moro

Stamina

En annen ting som skiller BeoPlay A2 fra den store hop, er batterilevetiden. Den er oppgitt til å kunne spille i 24 timer. Slike tall er selvfølgelig svært vanskelig å ettergå fordi vi ikke vet ha slags lyd og lydstyrke det er testet på.

B&O har utviklet noe de kaller "Adaptive Power Management"-en teknologi hvor kraftkretsene endrer spenningen etter volumet på musikken. Batteriet på 7,2 volt er på nesten 16 Wh og det er betydelig. På lydnivå under 55 dB(A) har de fått batteriet til å vare i over 40 timer.

Når det er snakk om høyere nivåer, øker kraftforsyningen spenningen i fire trinn og det er en teknologi B&O har søkt patent på. Uansett er batterilevetiden imponerende for til syvende og sist er det fire spoler som skal ha strøm for å trekke og skyve membranene.

Les også:

Slik er Sonys nye flaggskip

Supersmart lydplanke med ekte surround

TEST: 8 solide trådløse høyttalere  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.