MOBIL

Test: null

Chess med HD Voice og LTE på mobilen

Chess åpner slusene for kundene sine.

Marius ValleMarius ValleJournalist
18. juni 2013 - 10:24

Her er en enkel måte å bruke opp datapakken i mobilabonnementet ditt enda raskere: Chess åpner LTE-støtte for sine abonnementer.

Så lenge du har en mobil med LTE-støtte, eller 4G-støtte som det også kalles, kan du laste ned med hastigheter på inntil 100 Mbps der det er LTE-dekning. De fleste nye toppmodeller støtter i dag LTE. Operatøren åpner også for HD Voice i nettet sitt.

LES MER: Alt du trenger å vite om LTE

Kommer etter NetCom-lansering

Chess er dermed den første av lavprisoperatørene i NetCom-nettet som kommer med støtte for dette. Telenor åpnet for LTE-støtte på mobilen i desember i fjor, mens NetCom åpnet for dette for snart to uker siden. At Chess kommer med støtte for dette nå er dermed ingen stor overraskelse.

Det er ikke støtte for LTE på mobilen alle steder NetComs nett tilbyr dette. I løpet av måneden skal imidlertid støtte for mobiltelefoner være på plass alle steder NetCom har LTE-dekning.

Gjør seg lekker

Den siste tiden har de fleste mobiloperatører adoptert abonnementsløsninger hvor du betaler for hvor stor datamengde du bruker pr måned. Meldinger og samtaler er inkludert. 

Med LTE-støtte tar Chess et stikk i kampen om kundene. De er dog ikke den eneste operatøren som tilbyr LTE og HD Voice. Også Djuice har dette i sine abonnement.

LES OGSÅ: Her er de beste fri bruk-abonnementene

HD Voice

I tillegg åpner Chess for HD Voice i dag. Det vil si at du får klarere lyd under samtaler. Dette forutsetter at du har en telefon som støtter HD Voice. Også den du snakker med må ha en HD Voice-telefon.

LES GUIDE: Alt du trenger å vite om HD Voice

I likhet med LTE-støtte på mobilen, er HD Voice en teknologi som er i ferd med å rulles ut i NetCom-nettet. Det er altså ikke sikkert at du får klar lyd riktig enda, selv om du har HD Voice-telefon.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.