T2

TEST: Bose MIE2i

Trenger du øreplugger som sitter godt, bør du sjekke ut disse.

Stein Jarle Olsen
17. sep. 2010 - 13:58
Vis mer

Kanalplugger er ikke noe for alle. Har du litt trange øreganger, overdreven ørevoksproduksjon eller bare rett og slett ikke liker følelsen av noe stappet inn i øret, bør du kanskje vurdere andre hodetelefon-varianter.

Eller sjekke ut disse fra Bose.

Hybrid

De er nemlig av en slags hybrid-type. De går ikke helt inn i øregangen, men bruker en slags trakt til å konsentrere lyden akkurat der vi vil ha den - inn i øret.

Dermed slipper du både den ekle følelsen av noe i øregangen, samtidig som du nesten får den gode lyden det ofte medfører.

Sitter godt

Dessuten har Bose funnet på noe de kaller StayHear. Det er en slags bøyle av typen som finnes på mange høreapparater, som skal bidra til å holde ørepluggene på plass i øret. Og det funker.

Pluggene sitter som støpt, og Bose har til og med lagt ved flere StayHear-størrelser for både store og små ører.

Komfortable

Vi var i utgangspunktet litt skeptiske til hvorvidt bøylene ville være ukomfortable å ha i øret, men det viste seg at vi hadde lite å bekymre oss for. StayHear-bøylene strammer godt, men er likevel både myke og behagelige.

I tillegg er pluggene i all hovedsak laget i plast, slik at de ikke veier noe særlig. MIE2i kan utmerket godt brukes over lengre tid uten utpreget vondt i ørene.

BØYLE: StayHear-proppene fungerer overraskende godt. Hvorfor har ingen tenkt på dette før? (FOTO: Bose) <i>Photographer: Hans Timmermans</i>
BØYLE: StayHear-proppene fungerer overraskende godt. Hvorfor har ingen tenkt på dette før? (FOTO: Bose) Photographer: Hans Timmermans

Bose-lyd

At de sitter godt, gjør også at de fint kan brukes til jogging og annen trening, og det er noe også selve lyden passer godt til.

Bose leverer nemlig i kjent stil tung og litt brummende bass, mens det er noe mer tilbakelent i de øvre delene av registeret. Perfekt for trening, med andre ord.

Til ren musikkbruk hadde vi nok ønsket oss en smule mer definisjon, klarhet og kontroll i vokalområdet.

Det ligger nemlig ofte et tynt slør over vokalen, samtidig som det lett blir litt skingrende på lyse stemmer. I tillegg skulle vi gjerne sett at bassen var noe strammere - det blir lett litt i overkant tungt og ukontrollert.

Smådyre

Likevel; dette er lyd som vil begeistre og engasjere mange, litt på linje med for eksempel populære Koss PortaPro.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Aberet er selvfølgelig prisen. 1200 kroner skal Bose ha for dette settet, men da får du riktignok med både fjernkontroll og mikrofon til iPod og iPhone på ledningen, slik at MIE2i utmerket kan brukes som handsfree.

Denne fjernkontrollen er i tillegg utmerket utført - knappene er små, men har perfekt respons, og er dermed en fryd å bruke. (i-en er selvfølgelig det karakteristiske Apple-kjennemerket, altså fungerer disse kun som handsfree til iPhone. Det finnes også en variant uten i, til andre mobilmerker, og en variant uten handsfree i det store og hele, som koster 900 kroner).

Isolerer dårlig

At pluggene ikke går inn i øret, gjør imidlertid at de ikke isolerer noe særlig med lyd utenfra. Det fører til at du gjerne må skru opp ganske høyt om du sitter i støyete omgivelser.

Heldigvis lekker de ikke noe særlig til omverdenen, slik at det stort sett kun går ut over dine egne ører.

Bose hevder selv at konstruksjonen skal være ”bygd for å vare”, men vi må si oss litt skeptiske både til kabler og fester, som ikke akkurat ser ut som om de er særlig gjennomtestede.

Dette er likevel vanskelig å teste uten å bruke noen måneder.

Konklusjon

Alt i alt er dette relativt bra fra Bose. Lyden er ikke voldsomt imponerende, men om du liker Bose-sounden og synes det er viktig at ørepluggene sitter bra i øret, er dette et ganske godt kjøp.

Hvis god og korrekt lyd er viktigere for deg, anbefaler jeg at du heller ser i retning våre forrige testvinnere fra Monster.

De har bedre kontroll i toppen, noe mer snert i bassen og sperrer dessuten ute mer lyd fra omgivelsene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.