T2

Test: ZONE BLUETOOTH-HØYTTALER

Bluetooth-høyttaler med induksjonslading

Zone er en lekker liten sak med mye lyd og funksjonalitet for lite penger.

Zone: Den lille høyttaleren kjennes solid ut, men det er den vel også siden den er laget i aluminium. Da vi fotograferte ringte telefonen og vi tok den via den høyttalende funksjonen. Derfor lyser den røde "legg på"-knappen.  Ladeplaten til venstre lad
Zone: Den lille høyttaleren kjennes solid ut, men det er den vel også siden den er laget i aluminium. Da vi fotograferte ringte telefonen og vi tok den via den høyttalende funksjonen. Derfor lyser den røde "legg på"-knappen. Ladeplaten til venstre lad Bilde: ORV
13. juni 2014 - 16:06

Den minste Zone-høyttaleren er først og fremst en liten bærbar bluetooth-høyttaler. Slike er det veldig mange av for tiden. Denne skiller seg likevel ut med en imponerende liste med spesifikasjoner.

Som flere andre, har den NFC-tilkobling slik at man slipper det lille bryet det er å sette opp bluetooth-forbindelsen. Det er nok å holde en NFC-mobil inntil og svare ja. Så langt er det ikke mye som skiller den ut.

SAMLETEST: TEST: To nye norske høyttalere

Induksjon

Zone kommer også med trådløs induksjonslading i en ladeplate som fungerer etter Qi-standarden. Ingen kabler annet enn at ladeplaten må kobles til en USB-lader eller en PC eller Mac.

Når platen er koblet til med USB, lyser det en rød ring der høyttaleren skal stå.

Det er i det hele tatt mye lys og bling på denne som sikkert øker verdien som portabel disko. Men på tross av lys er ikke dette en hvilken som helst ladeplate.

Det er et batteri i ladeplaten også. Ikke kjempestort, men på 1020 mAh.

Det holder til et par oppladinger av det innebygde batteriet på 500 mAh som i seg selv skal drive høyttaleren i opptil 4 timer på Bluetooth og to timer til om man spiller via kabel på AUX-inngangen.

TEST: TEST: Tre billige trådløse høyttalere

Høyt

Denne lille dingsen kan spille overaskende høyt. Mer enn den har godt av.

Forvrengningen blir merkbar på det høyeste nivået, men reduserer du nivået litt spiller den høyt nok for de fleste formål, men uten forvrengning.

Trenger du lang spilletid er det bare å la den stå på plata. Når den er oppladet kan den holde partyet i gang veldig lenge. Alternativt kan den brukes til å lade mobilen om den skulle gå tom på en strømløs hyttetur.

TEST: Monster iSport Victory: Sitter som støpt mens du trener

Full kontroll

På toppen av høyttaleren lyser det et kontrollpanel når den er i gang. Her kan man pause og starte musikk og hoppe frem og tilbake.

Det er også et telefonikon som viser at den også fungerer om høyttalende telefon. En grønn lysende telefon viser at du kan trykke på den for å ta samtaler.

Når samtalen er i gang skifter telefonen til rød farge som betyr at du kan legge på med et trykk på. Høyttalerfunksjonen er faktisk ganske bra.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Når vi testet funksjonen kunne ikke samtalepartneren høre særlig forskjell på om lyden kom gjennom Zone-forbindelsen eller direkte i telefonen.

I senter lyser det en blå ring som fungerer som volumkontroll. Skrur du lyden på maks på telefonen kan du rotere enda noen rotasjoner på høyttaleren og få det til å låte veldig høyt.

Av-på-knappen finner vi på undersiden. Her er det fornuftig nok en reset-knapp som kan brukes om programvaren skulle slå seg vrang.

TEST: Libratone Loop: Lekker design og imponerende lyd

Stemmevarsel

Når du slår på høyttaleren og den kobler seg til via Bluetooth varsler en engelsk stemme at den er koblet opp. Når noen ringer forteller stemmen hvilket nummer som ringer.

TEST: Creative 2.1 T4 Wireless: Topp lyd på laveste hylle

Aluminium

Høyttaleren er bygget i eloksert aluminium mens topp og bunn er i plast med samme farge. Selve høyttalerelementet sitter i sentrum og peker oppover. Lyden ledes ut gjennom to spalter i et gitter som sprer lyden 360 grader rundt.

Et enkelt høyttalerelement er ikke mye, men det er ikke antallet det kommer an på som vi har sett flere ganger før.

Vi testet den mot den mest kjente høyttaleren i Norge, Music Angel, og synes faktisk Zone låter bedre, men lyd er som kjent smak og behag.

Zone har mer fyldig lyd i mellomtonene og kan faktisk gjengi litt bass. Men bare litt. Bassen kommer fra et veldig smal felt i foten til høyttaleren som fungerer som et lite bassreflekssystem.

Til Music Angels forsvar må vi henføre at den er god på diskant og har to høyttalere montert 180 grader mot hverandre. Det gir en ørliten stereoeffekt. Dessuten er dette en billigere høyttaler og den kan seriekobles med flere for å gi et bedre lydbilde. Men Music Angel er ikke trådløs, ikke høyttalende og har ikke ladeplaten eller kontroller slik som Zone.

Mens Music Angel koster 199 kroner koster Zone en hundrelapp mer. Det er den vel verd.

Les også:

Salget av disse doblet seg i fjor

Disse hodetelefonene kan lade mobilen din

Slik fungerer komprimering av musikk  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.