MOBIL

Test: null

Blir navnet Surface?

Nokia-navnet skal leve videre, men neppe på smarttelefonene.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. sep. 2013 - 08:49

I forbindelse med nyheten om at Microsoft kjøper Nokias mobilavdeling, har det vært mange spørsmål om hva som nå kommer til å skje med mobiltelefonene.

For et par dager siden postet Nokia et kort invervju med sin egen markedsføringssjef, Tuula Rytilä, på Nokia-bloggen Conversations. Her utdyper hun hva fremtiden vil bringe for telefonene og merkevaren.

Maks ti år med Nokia-telefoner

Det er allerede kjent at Microsoft i oppkjøpet får med seg retten til å bruke Nokia-merkevaren. Denne retten har de i ti år. De kjøper samtidig alle rettigheter til merkenavnene Lumia og Asha.

Smarttelefonene vil få nye navn. Microsoft-sjef Steve Ballmer har allerede gitt uttrykk for at de ønsker kortere produktnavn enn for eksempel Nokia Lumia Windows Phone 1020. Rytilä sier målet er å skape et enhetlig merkenavn for Lumia- og Windows-produktene.

Ingenting konkret er nevnt, men det kan være at de fremtidige smarttelefonene enkelt og greit vil hete for eksempel Surface, slik Microsofts nettbrett gjør. Det kan også tenkes at telefonene bare vil hete Microsoft Lumia om de ønsker å bygge videre på Lumia-merkenavnet.

Asha fortsetter under Nokia-navnet

Asha- og øvrige Nokia-telefoner skal fortsette under Nokia-merkenavnet. Når det gjelder disse telefonene skal Microsoft bruke dem til å skape en inngangsport til Windows Phone. Rytilä sier at de forventer at alle mobiltelefoner vil være smarttelefoner om ti år. 

Hun understreker også at de kommende produktene vil utvikles av de samme menneskene som står bak Nokias gjeldende portefølje. Microsoft har i praksis kjøpt seg en Finland-avdeling, og det ser ut til at de vil beholde denne kompetansen. Det er ansatt 32 000 mennesker i Nokias mobilavdeling, og disse overflyttes til Microsoft.

LES OGSÅ: 33 høydepunkter i Nokia-historien

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.