MOBIL

Test: null

Blir det skarpere enn dette?

Denne mobilskjermen har verdens høyeste oppløsning.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. aug. 2013 - 06:32

Slik måler den seg

LGs 538 PPI gjør skjermen skarpere enn:

Apple iPhone 5: 326 PPI
HTC One: 468 PPI
Nokia Lumia 1020: 332 PPI
Samsung Galaxy S4: 441 PPI
Sony Xperia Z: 443 PPI
 

Mang en tåpe har forsøkt å spå fremtiden. Her er vårt forsøk: Du kommer ikke til å få stort skarpere mobilskjermer enn LG Displays nyeste quad HD-skjerm.

Denne LCD-skjermen måler 5,5 tommer og har latterlige 2560 x 1440 pikslers oppløsning. Det gir en pikseltetthet på 538 PPI, som gjør den til verdens skarpeste mobilskjerm. I tillegg er den angivelig verdens tynneste og smaleste skjermpanel: 1,21 mm tykk og 1,2 mm ramme.

Skjermen er også lyssterk. LG Display påberoper seg en lysstyrke på 430 cd/m2 (nit), uten at de oppgir hvordan dette er målt.

Med slike oppløsninger begynner man å kaste bort både prosessortid og batterikapasitet. Hvert enkelt bildepunkt som skal vises på skjermen må beregnes av prosessorene i telefonen. Jo flere piksler, jo mer koster det i prosessortid, og dermed også i batteritid.

Det er mulig det er alderen som begynner å ta på synet, men vi har fra før av vansker med å se de store forskjellene på mobilskjermer med 1280 x 720 piksler (720p) og 1920 x 1080 piksler (1080p) opp mot fem tommer. Så LGs skjerm virker kanskje som dårlig bruk av telefonens ressurser.

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

Se hele nettsider uten å zoome ut

Nå skal vi selvsagt ikke være negative til at noe blir skarpere og bedre. Oppløsningen har tross alt sine fordeler.

LG Display hevder at du får bedre fargegjengivelse, bedre kontrast og mer "livlighet". Du vil kunne se Bluray-filmer i full oppløsning, hele skrivebordsversjoner av nettsider uten å dem skalere ned, og kjøre apper i full størrelse ved siden av hverandre.

LG Display leverer skjermer til flere mobilprodusenter enn bare LG, så ikke se bort fra at du får se lignende oppløsninger i telefoner fra andre produsenter i tiden som kommer.

Om vi skal tippe, vil vi tro at det kommer til å dukke opp en telefon som benytter skjermen neste år. Kanskje oppfølgeren til LG G2?

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.