MOBIL

Test: null

Blir BlackBerry neste kjempe som faller?

Det kan se ut til at nok en eks-smarttelefongigant blir solgt i høst.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. sep. 2013 - 15:00

Mandag sprakk nyheten om at Microsoft kjøper opp mobildivisjonen til Nokia. Det betyr at Nokia etter at handelen er gjennomført ikke lenger er en mobilprodusent. Microsoft skal bruke Nokia-navnet på telefonene, men det er naturlig å anta at dette bare vil være i en overgangsperiode.

Det ser altså ut til at Nokia er i ferd med å forsvinne i den formen de fleste av oss tenker på merkenavnet. Det er nesten vanvittig å tenke på, siden Nokia for bare noen år siden var ubestridt størst i mobilverdenen.

LES OGSÅ: BlackBerry lanserte nytt OS og nye telefoner

De gamle kjempene vakler. Motorola ble kjøpt av Google, nå er Nokia i ferd med å bli solgt, og neste ser ut til å bli BlackBerry. Dette ifølge en artikkel i Wall Street Journal, gjengitt hos The Next Web.

Vil selge

Forrige måned ble det kjent at de ser på muligheten for å selge selskapet, og ifølge artikkelen har de nå satt fart på prosessen i håp om å finne en kjøper innen november. Det betyr at de har sett seg ut noen kandidater, og forsøker aktivt å få disse til å legge inn bud. Ryktene sendte BlackBerry-aksjen opp fem prosent i går.

At BlackBerry sliter er ingen nyhet. Rykter har sagt at Microsoft var en aktuell kjøper, men Nokia-kjøpet gjør dette svært usannsynlig. Ifølge The Next Web kan Lenovo være en kandidat, men ingenting er altså kjent.

Kilde: TheNextWeb.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.