APPS

Test: null

Bli en quizmester

ANDROID-/iOS-SPILL: Plutselig kom all den unyttige kunnskapen vår til nytte likevel.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. apr. 2013 - 05:00
Vis mer

Du har sikkert sett på mange quizprogrammer på TV og tenkt at du lett kunne vunnet den der millionen. Men det er få forunt å komme gjennom nåløyet hos et TV-produksjonsselskap og faktisk havne i posisjon til å kunne vinne penger eller bytte ut den gamle sofaen din.

Du blir neppe millionær eller innehaver av en ny sofa av å spille Quizkampen heller. Men du kan i det minst vinne store mengder heder, ære og selvtilfredshet ved å installere dette spillet på mobilen din.

LES OGSÅ: Husker du Monkey Island?

Få flest riktige svar

Som du sikkert har ressonert deg til for lenge siden (bra! Du har det som skal til!) er dette et quizspill. Det er om å svare rett på flest mulig spørsmål og stikke av med seieren. Du kan utfordre venner eller tilfeldige spillere i quizkamper, og er du god nok kan du havne på topplisten. 

Det fungerer slik: Du finner en motspiller, enten ved å taste inn et brukernavn, finne en venn på Facebook (hvis du har registrert deg med Facebook), finne en tilfeldig motspiller, eller velge noen i vennelisten din.

Deretter starter spillet, som går over seks runder med tre spørsmål i hver runde. Du har 20 sekunder på hvert spørsmål. Den som har svart riktig på flest spørsmål vinner spillet.

Ikke perfekt

Det er et par problemer. Det ene er at du ikke får se hvor god du er i forhold til de andre som spiller med mindre du kjøper fullversjonen av spillet. Det kan være like greit å bla opp de 21 kronene utvikleren vil ha, for i gratisversjonen blir du servert reklame etter hver runde spørsmål.

Det andre er at vi syns man får litt vel god tid på å svare på spørsmålene. Det er ingen problem å spille foran PC-en med Google i nettleseren, for å si det sånn. Vi får satse på at ære er viktigere enn berømmelse for flertallet av spillerne.

Alt i alt er Quizkampen et morsomt spill vi har hatt mye glede av den siste tiden, så vi nøler ikke med å anbefale det.

PS: Pass på at du laster ned appen på norsk, og ikke svensk. Begge versjonene er nemlig mulig å laste ned på Android.

Her finner du flere omtaler av apper til din mobil

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.