MOBIL

Test: null

Billig-iPhone bare en myte?

Ryktene om en lavpris-iPhone kan vise seg å være sterkt overdrevet.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. juli 2013 - 13:56

Apple har ikke hatt for vane å lage billigprodukter, så deres iPhone-serie har dermed vært en av de dyreste telefonene på markedet siden den ble lansert.

Dette er åpenbart et problem for Apple dersom de ønsker seg større markedsandel. Den billigste iPhone 5-varianten koster 5200 kroner i Apples nettbutikk - en pris som er uoverkommelig milliarder av planetens innbyggere. En rekke mobilprodusenter gjør det imidlertid stort i utviklingsmarkeder, da spesielt Nokia.

Dersom Apple ønsker å fange en større del av denne kundemassen trenger de i tilfelle å utviklere en rimeligere variant av iPhone. Ryktene om en slik telefon fra Apple har gått lenge, og den siste tiden har det dukket opp en rekke bilder som hevdes å være av denne.

Kina-deksler

Men det er ugler i mosen, og nettstedet GforGames.com har undersøkt saken. Bildene som sies å vise baksiden av den kommende lavpris-iPhonen viser seg nemlig å ikke være annet enn plastdeksler til iPhone. Dekselet produseres angivelig av flere kinesiske selskaper, og selges for en billig penge til de som måtte ønske å bydde ut bakdekselet på iPhone 5 med plast.

Det har også dukket opp andre bilder av det som sies å være en kommende billig-iPhone. Nettstedet har imidlertid funnet ut at det er snakk om en dummy. Det vil si en ikke-fungerende "lekemobil". Det kan også være snakk om noe så enkelt som et deksel til iPhone 5, eller en ren Kina-kopi.

Det er ikke kjent når Apple skal lansere sin neste iPhone. Det er rimelig greit å anta at den vil presenteres sammen med den ferdige utgaven av iOS 7 i løpet av høsten. Hvorvidt det skal lanseres en billigmodell, en iPhone 5S eller noe helt annet gjenstår å se.

LES OGSÅ: Vi prøvekjører iOS 7

Kilder: Gforgames.com (1, 2), via: GSMarena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.