T2

Test: ZONE BOX

Billig høyttaler med imponerende lyd

Zone Box skårer høyt for å levere så god lyd for så lite penger.

13. juni 2014 - 16:07

Det er all grunn til å merke seg det nye Zone-brandet.

Dette kommer vi bokstavelig talt til å høre mer om. Det er sjelden vi trekker på smilebåndet når vi tester en høyttaler som da vi hørte Zone Box. Maken til kombinasjon av klare diskanttoner og en dose bass kan vi ikke huske vi har hørt i noe å lite.

SAMLETEST: TEST: To nye norske høyttalere

Prisbombe

Når vi i tillegg fikk høre at den koster 399 kroner ble smilet enda bredere. Dette er rett og slett en prisbombe med stor sprengkraft.

For ikke lenge siden testet vi Logitechs UE Boom. En riktig lekker «ølboks» som låt veldig bra. Zone Box låter enda bedre. For mer enn tusen kroner mindre. UE Boom koster 1500 kroner.

Nå skal vi legge til at Logitech har utstyrt UE Boom med en egen app. Har du to, kan du spille i stereo. Den vinner også på materialkvalitet og har NFC. Men det rettferdiggjør ikke 1100 kroner ekstra.

TEST:  Høyttaler-eggene er tilbake, og bedre enn noensinne

Klar lyd

Hvis vil skal karakterisere lyden på Zone Box så er lyden både diskantrik og klar samtidig som den kan vise til litt bass.

Den er bygget med to små aktive drivere som peker fremover og en større passiv driver som kaster lyden gjennom en spalte i foten og som er ansvarlig for bassen.

Plasseringen av høyttalerne gjør at Box kaster lyden fremover og ikke bør stå midt i lokalet om det er mange som vil høre.

Både UE Boom og den lille Zoom-høyttaleren er rundkastende.

Batteriet i Zoom Box er på 1000 mAh og holder til fire til seks timers spilletid avhengig av lydstyrken. Den lades via en micro USB-kontakt fra en PC, Mac eller en mobillader.

Har du lydkilder uten bluetooth, kan lyden avspilles via kabel i AUX-porten.

TEST: NAS D3020: En billig måte å skape hifi-moro

Høyttalende

Også den største høyttaleren fra Zone kan fungere som høyttalende telefon. Det kan jo være greit om noen ringer midt i musikken.

Box har samme bluetooth-modul som lillebror og det betyr at den varsler på engelsk når den er koblet til og leder opp nummeret når det kommer en telefonsamtale.

Det er begrenset nyttig og kan være litt overkill av informasjon. Da er det nyttigere at stemmen varsler om at den begynner å gå tom for strøm.

Les også:

Salget av disse doblet seg i fjor

Nå kan du strømme cd-kvalitet på mobilen

Slik får du DAB+ i bilen  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.