MOBIL

Test: null

Beats vil kvitte seg med HTC

HTCs Beats-dager kan være talte.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. aug. 2013 - 13:00

HTC kjøpte seg i 2011 inn i Beats Electronics. Dette var starten på deres Beats Audio-telefoner, som inkluderer programvare og maskinvare som har gitt telefonene spesielt god lyd. De fleste av deres toppmodeller har denne teknologien om bord.

LES OGSÅ: Test av HTC One

Nå ønsker Beats å bli kvitt HTC som eier, hevder kildene til Wall Street Journal. Beats driver i dag hovedsakelig med hodetelefoner, men ønsker å utvide til høyttalere, bilstereo og forbrukerelektronikk. De skal også lansere en strømmetjeneste for musikk.

Ifølge avisen er de i samtaler med en investor. Beats håper dette kan gjøre dem i stand til å kjøpe ut HTCs eierandel, som nå er 25 prosent. 

Forsøkte å dumpe HTC i sommer

Beats forsøkte tidligere i sommer flere ganger å hanke inn penger for å refinansiere gjeld, skriver avisen. Dette var forsøk på å kjøpe ut HTC, men de klarte ikke å skaffe pengene. 

Da HTC kom inn på eiersiden i 2011 kjøpte de 50,1 prosent av aksjene. Året etter kjøpte Beats tilbake halvparten. Mye har skjedd for HTCs del siden 2011, da aksjene har falt kraftig i verdi og markedsandelen har krympet.

Kilde: Wall Street Journal

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.