TEST: B&W Zeppelin Air

Denne er bygget for finspilling.

TEST: B&W Zeppelin Air
B&W ZEPPELIN AIR: Dette er den definitive spilleren for de som er ute etter god lyd og godt design smeltet sammen i en enhet. Bilde: WATT

Zeppelin fra B&W er en glimrende kombinasjon av godt design og god lyd. Etter fjorårets innvendige oppgradering spiller den bedre enn noensinne.

Zeppelin er selvsagt full av høyttalerteknologi som tidligere har blitt benyttet i B&W sine gode stuehøyttalere, og i denne modellen har de også gjort plass til Apple AirPlay.

Det gir jo noen nye muligheter hvis du har en iPod eller iPhone. Som de fleste andre overfører den signalet digitalt fra Apple-enheten og det er med på å gi Zeppelin Air klart bedre lyd enn forgjengeren.

Det er brukt en forsterker til her høyttalere for å passe på at lyden blir så god som mulig.

Lyden

Er man ute etter en seriøs musikkmaskin hvor lyden er den aller viktigste, er Zeppelin Air et funn.

Musikken, uansett type og instrumentering låter veldig bra, og dette likner veldig på den lyden man forventer fra et hifi-anlegg i stua. Bassen er fyldig og brukbart dyp, selv om den ikke helt kommer opp på NAD sitt nivå. Mellomtonen er avslappet og behagelig, mens diskanten er oppløst, avrundet og veldig detaljert.

Med ukomprimerte lydfiler på iPhonen spiller det uanstrengt og veldig hifi-riktig. Lydbildet har også bra størrelse, noe den er litt alene om i denne testen. Følelsen av å høre på en liten enhet er fortsatt der, men man kan ane et 3D stereobilde med både høyde og bredde, og det er overraskende.

Den er ikke like partyklar som Monster, men det er det jo ingen som er.

Fakta

Pris: 4.998.-

Importør: HiFi Klubben

Karakter

Utseende: 5

Lyd: 5

Les også: Stor test av 7 ulike høyttalere for iPod

Les mer om: