MOBIL

Test av Music Angel Friendz

En liten mobilhøyttaler som kan seriekobles? Jatakk!

1. juli 2011 - 13:16

Minihøyttaleren Music Angel Friendz har potensial til å bli sommerens store hit. Den knapt knyttnevestore stereohøyttaleren lanseres denne uken på musikkfestivalen Hove, og skal i hele sommer selges på festivaler landet rundt.

Små mobilhøyttalere er ikke noe nytt. Vi har for eksempel tidligere testet Ozzo Tube, X-mini og partyhøyttaleren Xtatic Lingo.

Det som skiller Music Angel Friendz fra andre små mobilhøyttalere er to ting.

Den kunne like gjerne vært laget av Apple

Det første er designen. Music Angel Friendz har fått en utrolig lekkert kubisk design. Sammen med en utsøkt byggekvalitet fremstår Music Angel Friendz som et produkt som like godt kunne vært laget av Apple.

Et LED-lys på undersiden lyser blått når høyttaleren er slått på og rødt/lilla når den lader. I mørket gir LED-lyset en stilig effekt.

Du kan koble sammen flere

Suksessformelen til Music Angel Friendz blir nok ikke bare designen, men at den kan kobles sammen med andre Music Angel Friendz-høyttalere.

Her snakker vi ikke bare om at den kan kobles sammen med én annen «tvilling», men seriekobles i det uendelige. Vi har testet ved å kobles sammen fem Music Angel Friendz-høyttalere.

Resultatet er at lyden blir fyldigere ved at man får mer kraft og volum når flere høyttalere spiller sammen. Selve lydbildet blir ikke bedre av at mange høyttalere kobles sammen, men når mange samles enten det er på stranden, i en park eller utenfor festivalteltet er nok volum mye viktigere enn lydkvalitet.

Lydkvaliteten er ikke den aller beste. Ozzo Tube spiller for eksempel penere, men den kan ikke by på langt nær samme volum som Music Angel Friendz – selv med bare én høyttaler koblet til.

Forskjellen blir tydeligere jo flere høyttalere vi kobler til. Lydbildet mangler litt oppløsning og på høye volum kan man oppleve at lyden vrenger seg noe. Men til det bruk denne typen høyttalere er tiltenkt, tipper vi de fleste likevel vil bli imponert over hvor bra denne lille dingsen tross alt spiller.

Et lite minus er at høyttaleren/forsterkeren suser når den står på uten å spille musikk.

Den digitale forsterkeren (D-class) leverer 2 x 3 watt og bruker bare strøm når den mottar signaler. Batteriet holder til spilling i alt fra cirka 13 til 50 timer – alt etter hvor høyt du spiller.

Lanseres på Hove

Det følger to ledninger med høyttaleren. En kort USB/mini-jack som brukes for å koble mobilen eller MP3-spilleren til høyttaleren og/eller for å koble sammen flere høyttalere. I tillegg følger det med en kabelsnelle (utrolig praktisk) som har mini-USB på den ene enden og USB/mini-jack i den andre.

Denne kabelen brukes for å lade høyttaleren enten via en PC eller via USB-laderen til mobilen din. Kabelen kan også brukes for å koble sammen flere høyttalere. Denne ledningen er en del lenger enn den første og gjør at man kan plassere høyttalerne med en avstand på opp til 80 centimeter.

En liten «smykkepose» sørger for oppbevaring av høyttaler og kabler når disse ikke er i bruk.

Høyttaleren skal selges på en rekke festivaler i sommer til 249 kroner.

Music Angel Friendz tipper vi blir sommerens store hit på dingsefronten. Kjøp en til deg selv og en til en god venn, så er festen i gang...

Les også:

Disse mobilene må du se

God og gratis GPS-navigatør til mobilen

Test: Android-mobil til 1.000 kroner

Test: Tøff designmus fra Microsoft

Følg HjemmePC på Facebook

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.