MOBIL

Test: null

Asus vil også ha penn

Asus FonePad Note har penn, akkurat som Samsungs produkter med lignende navn.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. juni 2013 - 11:49

Det er lett å se for seg at Samsung er litt irriterte nå. Asus har nemlig lansert sitt nye mininettbrett FonePad Note FHD6 under Computex-messen i Taiwan. Dette er et Android-nettbrett med integrert penn. Akkurat som Samsung Galaxy Note-serien, med andre ord.

Det til side. Asus' pennebrett er kanskje mest av alt en konkurrent til den digre 5,5 tommers mobiltelefonen Galaxy Note 2. Nykommeren har nemlig 6 tommers skjerm og integrert støtte for 3G. Dermed kan du altså ringe med den.

Skjermoppløsningen er 1920 x 1080 piksler, og skjermtypen er Super IPS+.

Den skal naturlig nok også ha programvare som lar deg utnytte pennen. Vi tør tippe at det inkluderer en notatapp og funksjoner tilsvarende de Galaxy Note-produktene har.

FonePad Note kjører for øvrig en av de nyeste Android-utgavene, men det er i skrivende stund uklart nøyaktig hvilken versjon det er snakk om. Under panseret sitter en tokjernet Intel Atom Z2560 Clover Trail+-prosessor, og arbeidsminnet er 2 GB. Dermed blir Asus en av mange produsenter som har valgt å omfavne Intels forsøk på å presse seg inn i mobilmarkedet.

FonePad Note har ellers et åtte megapikslers kamera, og et 1,3 megapikslers kamera på fremsiden. Det er også stereohøyttalere her. 

Vi har foreløpig ikke hørt noe om verken pris eller tilgjengelighet.Memo Pad HD7 og Memo Pad FHD10.

Memo Pad

Asus har også vist frem to nye Android-nettbrett: Memo Pad HD7 og FHD10. Disse er enkelt og greit 7- og 10-tommers nettbrett som kjører Android.

Sjutommeren er en Nexus 7-lignende sak, kanskje ikke så rart siden det er Asus som produserer Nexus 7. Memo Pad HD7 har en 1280 x 800 pikslers skjerm. Den har også et fem megapikslers kamera på baksiden, og et 1,2 megapikslers kamera i front. Det er også Micro-USB-tilkobling og støtte for Micro-SD-minnekort.

Operativsystemet er av en eller annen grunn den gamle Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Prosessoren er en firekjernet Cortex-A7-variant. Den kommer med 8 og 16 GB lagringsminne, men 8 GB-varianten er myntet på utviklingsmarkeder. Altså ikke Norge. Prisen på 16 GB-utgaven er oppgitt til 149 dollar, altså 873 kroner. Vi tipper prisen i norske butikker blir en del høyere.

Titommeren har full HD-skjerm, og oppløsningen er 1920 x 1200 piksler. Denne har en tokjernet Intel Clover Trail+-prosessor på 1,6 GHz. Brettet har 2 GB arbeidsminne, og skal komme i varianter med 16 og 32 GB lagringsminne. Operativsystemet er Android 4.2 Jelly Bean.

Batteriet har en kapasitet på 25 Wh, som angivelig skal holde til 10 timers bruk. Det er ellers støtte for de vanlige funksjonene, som GPS, Bluetooth og Wi-Fi.

Vekten på titommeren er oppgitt til 580 gram.Denne PC-en er tre i ett.

Transformer Book Trio

Den kanskje største nyheten er Transformer Book Trio. Navnet gjenspeiler at den har tre bruksområder. Nettbrett, bærbar PC og stasjonær PC. Den kjører nemlig både Windows 8 og Android.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Denne tryllekunsten fikser Asus ved å gi maskinen både en Intel Core i7-prosessor for Windows, og en Atom-prosessor for å kjøre Android.

Det skal være mulig å synkronisere brukerdata mellom de to operativsystemene. Dermed skal du altså kunne fortsette der du slapp i Android når du starter den i Windows.

Skjermen er 11,6 tommer, og har 1920 x 1080 pikslers oppløsning. Denne delen kan hektes av tastaturdelen, slik at du kan bruke den som nettbrett. Om du vil bruke den som stasjonær maskin kan du koble den til en dokkstasjon. Til denne igjen kobler du mus, tastatur og skjerm akkurat som en vanlig PC. Skjermen til Transformer Book Trio vil da fungere som en ekstra skjerm.

Denne kraftpakken vil komme med 750 GB harddisk, og i tillegg en 64 GB SSD-disk.Ny variant av Transformer Pad Infinity.

Transformer Pad Infinity

En oppdatert utgave av Transformer Pad Infinity er også på trappene. Dette er et Android-nettbrett med tastatur som kan hektes av og på. Den nye varianten får en 10,1 tommers 2560 x 1600 pikslers skjerm. Den har fått en Tegra 4-systembrikke, 2 GB arbeidsminne, og skal ha mulighet for å sende 4K-video over HDMI-tilkobling.

Videre har den USB 3.0, 32 GB lagringsminne og SD-kortstøtte. Kamera foran og bak er på plass, og ellers de teknologiene du kan vente deg på et moderne nettbrett.

Ifølge en talsperson The Verge har snakket med ligger den amerikanske prisen på 500 dollar (2930 kroner) med tastaturdokken. Ikke bli overrasket om prisen er en del høyere når den kommer i salg i Norge.

Transformer Pad Infinity kommer til høsten.

Kilder: Anandtech.comEngadget.comTheVerge.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.