T2

TEST: Arcam rCube

Arcam vet hvordan de skal lage god lyd.

ARCAM RCUBE: En flott, liten boks med bra nok lyd, men som kommer litt til kort mot de beste i testen.
ARCAM RCUBE: En flott, liten boks med bra nok lyd, men som kommer litt til kort mot de beste i testen. Bilde: WATT
Håvard Holmedal, Christian von SchackHåvard Holmedal, Christian von Schack
13. mai 2012 - 08:23

Arcam vet definitivt hvordan de skal lage god lyd, bare se på hifi-utstyret de har laget de siste årene. rCube er morsom og utrolig kompakt – måtte den også spille bra. 

Det er gjort mye riktig i rCube.

Separate forsterkere til bass og diskant, du kan streame fra enhet til enhet, du kan hente lyd fra iDingsen din til inntil fire rCuber og den har oppladbare batterier som holder omtrent en helt fest. Med rWave ( 800.- ) får du streaming direkte fra iPhone/iPad til rCube, og med rWand ( 900.- ) kan du hente lyden direkte fra en PC eller Mac. Det hele er veldig enkelt å bruke, og å få til å spille. Brukervennlig heter det visst.

Størrelsen er omtrent som hvis du hadde pakket inn en håndball i en eske.

Lyden 

Arcam rCube spiller fint, men etter at What HiFi kåret den til verdens beste ”iPod/iPhone speaker dock” hadde vi forventet noe spesielt.

Nå er den ikke på noe tidspunkt dårlig, men den må nok se seg forbigått av opptil flere av de andre lydmessig. Brukervennligheten og måten Arcam har tenkt denne brukt er bra, og basert på virkelige gode ideer.

Lyden er grei nok. Den er ganske åpen, klar og tydelig og med rikelig med detaljer i mellomtonen – noe som gjør den bra på vokal og stemmer. I bassen må den finne seg i å få betegnelsen slank, og i diskanten mangler den litt høyde og luft. I det store og hele synes jeg kanskje den ble en liten anelse flat, og kanskje også litt kjedelig.

Det hjelper å plassere den i et hjørne i forhold til bass og volum, men ikke helt.

Fakta

Pris: 5.490.-

Importør: Ljudtema

Karakter

Utseende: 5

Lyd: 5

Les også: Stor test av 7 ulike høyttalere for iPod

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.