MOBIL

Test: null

- Apple kutter i iPhone 5C-produksjonen

Er det svak etterspørsel etter plastikkmobilen?

Marius ValleMarius ValleJournalist
17. okt. 2013 - 09:28

Da Apple lanserte nye iPhone 5S, trakk de også sløret av den nye iPhone 5C. Dette er kort sagt samme telefon som fjorårets iPhone 5, bare med deksel i plast i stedet for metall.

På forhånd var det ventet at dette skulle bli en billig iPhone rettet mot markeder hvor Apple har en svak posisjon, som Kina og India. De forventningene ble ikke innfridd. Den nye «billig-iPhonen» var slett ikke billig. I Norge koster den billigste varianten knapt 5000 kroner, og er i aller høyeste grad priset som en toppmodell.

LES OGSÅ: Slik måler iPhone 5S seg med konkurransen

Bedt om å redusere produksjonen

Ifølge the Wall Street Journal har Apple allerede bedt fabrikantene som lager telefonen om å kutte i produksjonen av 5C-modellen. Dette ifølge deres kilder som skal være kjent med situasjonen.

De to fabrikkene som lager telefonen skal ha fått beskjed om å kutte produksjonen med mellom 20 og 33 prosent. En deleleverandør skal angivelig ha blitt fortalt at Apple ville redusere sine ordre med 50 prosent.

Dette behøver imidlertid ikke bety at det går ille for Apple. Ifølge ikke navngitte toppledere hos Hon Hai Precision Industry Co, bedre kjent under navnet Foxconn, har Apple økt produksjonen av 5S-modellen. Det kan altså tyde på at det hele først og fremst dreier seg om at forbrukerne heller velger iPhone 5S.

Det er i tilfelle godt nytt for Apple, da denne modellen koster en del mer. I Norge er den billigste 5S-varianten 900 kroner dyrere enn den billigste 5C-varianten.

LES OGSÅ: Dette er nytt i iOS 7

Feilvurdering?

På den annen side kan det bety at Apple feilvurderte markedet, skriver avisen. Operatører og forhandlere melder ifølge avisen at salget går trått. Franske Orange tror det dreier seg om at prisen er for stiv, mens en spørrerunde i Best Buy-butikker på den amerikanske østkysten kan tyde på at folk heller velger iPhone 5S.

Operatører og forhandlere har den siste tiden redusert prisene på iPhone 5C.

Ikke tilgjengelig i svært mange markeder enda

Alt blir uansett spekulasjoner. Det kan for eksempel tenkes at Apple har bygget opp lageret sitt av iPhone 5C med tanke på lansering i flere markeder. De nye iPhone-variantene er ikke i salg i alle markeder, og kommer ikke til Norge før slutten av måneden.

De skal samtidig rulles ut i mange store markeder, inkludert de fleste land i Europa, mange steder i Asia, og i Sør-Amerika.

LES OGSÅ: Ny Apple-lansering neste uke

Kilde: WSJ.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.