MOBIL

Test: null

- Apple har inngått ny avtale med Samsung

Samsung skal produsere nye systembrikker for Apple i 2015, ifølge koreansk avis.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. juli 2013 - 12:56

Teknoverdenens superpar, Samsung og Apple, har lenge vært omgitt av mer eller mindre konkrete rykter om sur stemning etter alle patentsøksmålene dem imellom.

I vinter så det ut til forholdet mellom de to hadde skåret seg fullstendig. Da sa ryktene at Apple ville frigjøre seg fra Samsung som produsent av systembrikker til iOS-produktene sine. I fjor høst sa en ikke-navngitt Samsung-topp at Samsung kun skulle bidra med selve produksjonen av Apples A6-systembrikke.

Ryktene har også sagt at Apple heller ville få sine systembrikker produsert av taiwanske TSMC. 

Disse ryktene er ikke bekreftet av Samsung eller Apple, men for nettets mange teknosider er de en gullgruve av konfliktspekulasjoner. (Oss inkludert. Vi liker klikk.)

Finner sammen igjen

Neste kapittel i såpeoperaen ser ut til å bli at Apple finner tilbake til Samsung igjen. Ifølge den koreanske avisen Hankyung.com skal nemlig Samsung igjen være aktuelle for å produsere systembrikker for Samsung fra 2015. Det skal da være snakk om Apple A9-brikker.

Disse brikkene skal videre være laget med 14 nanometers produksjonsprosess. I motsetning til TSMC har Samsung produksjonsfasiliteter klare for slike transistorstørrelser, så om Apple ønsker dette i sine nye brikker har de ikke så mange andre partnere å velge mellom.

Avisen skriver for øvrig at brikken Samsung skal produsere er Apple A9, som skal stå i iPhone 7. Telefonen skal visstnok komme i 2015. Informasjonen stammer angivelig fra «industrikilder», som for alt vi vet kan være fetteren til broren til han som selger mobiler på hjørnet.

Så vi tar det hele med en klype salt foreløpig. Skulle det vise seg å være hold i ryktene ser vi imidlertid frem til en «hjemme hos»-reportasje hvor Samsung og Apple forteller om hvor lykkelige de er etter å ha lagt den vonde fortiden bak seg.

Kilde: english.hankyung.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.