MOBIL

Test: null

Android KitKat lekker

Ny informasjon om neste Android-utgave har dukket opp. Lanseres den i morgen?

Marius ValleMarius ValleJournalist
31. okt. 2013 - 07:31

Tidligere i høst ble det kjent at Googles neste Android-versjon blir Android 4.4 KitKat. Google har tradisjonelt gitt Android-utgavene navn etter søtsaker, og i et skikkelig PR-stunt slo de seg sammen med Nestlé for å gi versjon 4.4 navn etter deres Kvikk Lunsj-lignende sjokolade. 

Men detaljene om den kommende versjonen uteble. Siden den gang har det lekket noen detaljer om nyhetene. KitKat skal ifølge ryktene lanseres allerede i morgen, og nå har den vanligvis godt informerte Amir Efrati fått tilgang til informasjon om den nye utgaven.

Bedre på svake telefoner

Ifølge ham skal KitKat være designet for å fungere bedre med telefoner som har svak maskinvare. Google skal gjøre det enkelt for utviklere å lage apper til teleofner med lite arbeidsminne, noe som kan gjøre de billigste Android-modellene mer attraktive.

LES OGSÅ: Test av Nexus 7 2013-utgave

Det kommer ifølge lekkasjen også støtte for geomagnetiske rotasjonsbevegelsessensor, skrittsensor og skritteller. Det er ikke usannsynlig at disse først og fremst er beregnet på små enheter, som smartklokker og slikt.

Styrer TV-en din

Det skal angivelig også komme flere muligheter til å styre TV og annen hjemmeelektronikk ved hjelp av IR-sendere. Flere Bluetooth-profiler skal også støttes.

Videre skal det komme en ny fullskjermmodus, som lar apputviklere lage grensesnitt som fyller hele skjermen. Dette er først og fremst aktuelt for telefoner uten menytaster, hvor disse er plassert som ikoner på skjermen.

Det er ellers ventet at Google lanserer en ny LG-produsert Nexus-telefon sammen med KitKat. Hvorvidt lekkasjene faktisk gir et godt bilde av hvilke funksjoner neste Android-utgave får gjenstår å se.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.