MOBIL

Test: null

Android 4.3 rulles ut til Xperia Z1

Også giganten Xperia Z Ultra får nest siste Android-utgave.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. des. 2013 - 13:19

Sony melder at Android 4.3 er i ferd med å rulles ut til modellene Xperia Z1 og Xperia Z Ultra. Det betyr at disse telefonene får den nest nyeste utgave av Android. Den nyeste, versjon 4.4 KitKat, er som kjent nylig lansert, og kommer derfor neppe til å bli tilgjengelig med det aller første.

Telefonene kjørte Android 4.2.2 ved lansering, så det er ikke snakk om noen store omveltninger i telefonenes funksjonalitet. Det er imidlertid verdt å merke seg at oppdateringen gir bedre ytelse generelt, og en jevnere opptegning av grafikk i menyer. 

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.3

Xperia Z Ultra-eiere får kamerafunksjonen Smart Social Camera med oppdateringen. Denne lar deg kringkaste video rett fra mobilen din til Facebook-profilen din.

Oppdaterer egne apper

Det kommer også nye versjoner av alle de medfølgende Sony-appene, som meldingsklienten, Smart Connect og TrackID. Det blir også mulig å laste ned nye menytema fra Sony, og telefonene støtter Sonys bedriftsløsning Xperia in Business.

For å sjekke om oppdateringen er tilgjengelig til din telefon åpner du innstillingene, blar deg ned til «Om telefonen» og trykker «Programvareoppdatering» øverst i menyen. Du kan også sjekke tilgjengelige oppdateringer ved å koble mobilen til PC-en og kjøre Sonys PC-programvare Sony PC Companion.

Det er ikke gitt at alle telefoner får tilgang til oppdateringen samtidig, så det kan hende at den blir tilgjengelig senere. Vi for vår del måtte bruke PC Companion for å få oppdatert Xperia Z1.

Det er for øvrig verdt å merke seg at andre Sony-telefoner også skal få Android 4.3. Her ser du en liste over hvilke det gjelder.

Kilde: Sonymobile.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.