MOBIL

Test: null

Alt klart for Nokia-salget

EU godkjenner Microsofts kjøp av Nokias mobildivisjon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. des. 2013 - 00:19

Å kjøpe store selskaper er vanligvis ikke like enkelt som å kjøpe en liter melk. Konkurransemyndigheter skal ofte også ha et ord med i laget. Så da Microsoft og Nokia inngikk en avtale om å selge mobildivisjonen til Microsoft, var det ikke nok at aksjonærene godtok planene. 

Avtalen ble kjent i september, tre måneder senere ser det ut som at alt nå er i boks. EUs konkurransemyndighet har nå vurdert avtalen, og har gitt tommelen opp. I et uttalelse konkluderer EU-kommisjonen med at de ikke har noen bekymringer med tanke på konkurransesituasjonen. Dette fordi Microsofts og Nokias aktiviteter bare delvis overlapper hverandre. At Microsoft kjøper Nokias mobildivisjon vil dermed neppe være skadelig for konkurransen i mobilmarkedet, ifølge kommisjonen.

Det trekkes frem at det allerede finnes sterke rivaler i markedet, som Samsung og Apple.

LES OGSÅ: Toppmodell og nettbrett fra Nokia

Alle hindringer ryddet av banen

Tidligere denne uken ga også USAs justisdepartement sin velsignelse, og i november godkjente Nokia-aksjonærene planene. Veien til alteret er dermed ryddet for hindringer.

Fra neste år vil dermed Nokia som mobilprodusent være historie. Hvorvidt det går bedre for Microsoft som mobilprodusent denne gangen gjenstår selvsagt å se. Sist de lanserte egne telefoner, Kin-serien, fikk de bare leve noen få uker før de overraskende avlivet hele prosjektet.

En ting er i alle fall sikkert: Noen Nokia-telefon med Android har aldri virket mindre sannsynlig.

LES OGSÅ: 33 høydepunkter fra Nokia-historien

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.