INDUSTRI

Tesla skal lage batteripakker til hjemmet ditt

Kommer om et halvt år.

 Batteripakken i Tesla Model S er plassert i karosseriet på undersiden av bilen. Nå kan et lignende batteri finne veien inn i hjemmet ditt.
Batteripakken i Tesla Model S er plassert i karosseriet på undersiden av bilen. Nå kan et lignende batteri finne veien inn i hjemmet ditt. Bilde: Oleg Alexandrov, CC BY-SA 3.0
12. feb. 2015 - 20:11

Onsdag kveld avslørte Tesla planer om en batteripakke folk kan ha i hjemmene sine, ifølge Business Insider.

– Vi kommer til å avduke Tesla home battery, et forbrukerbatteri som kan brukes i hjem og bedrifter om relativt kort tid, sa Tesla-sjef Elon Musk i en samtale med analytikere på onsdag, ifølge Bloomberg.

Muligheten til å lagre energi er viktig for de som vil forsyne seg selv med strøm gjennom for eksempel solcellepaneler eller små vindturbiner. I tillegg kan de brukes som en ekstra sikkerhet ved strømbrudd.

Les også: Nå åpner Teslas første batteribytte-stasjon

Tesla-sjef Elon Musk på fabrikken i Fremont, California.
Tesla-sjef Elon Musk på fabrikken i Fremont, California.

– Flatt og veggmontert

Elbilgiganten har designen klar, og skal starte produksjonen om rundt seks måneder.

– Noen av modellene vil bli som batteripakken i Model S. Flat og veggmontert med en nydelig fasade og innebygd omformer, forklarer Musk.

Dette blir ikke første gangen elbilgiganten forsøker seg på innendørs-markedet. Musk er allerede hovedeier i solcelleselskapet SolarCity, som benytter batteriteknologi fra Tesla i sine systemer.

 

Se alle våre artikler om Tesla

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.