INDUSTRI

Terrortatt Aker-ansatt skal ha vært aktiv på ekstremistsider

Avviser å ha gjort noe straffbart.

Pågrepet: Politiets sikkerhetstjeneste gikk til aksjon mot Aker Solutions sitt kontor på Fornebu mandag.
Pågrepet: Politiets sikkerhetstjeneste gikk til aksjon mot Aker Solutions sitt kontor på Fornebu mandag. Bilde: Pedersen, Terje
NTB NTB NTB
12. mai 2015 - 07:34

En 49 år gammel ingeniør i Aker Solutions, som mandag ble pågrepet på jobb og siktet for å ha spredt terrorinformasjon, avviser at han har gjort noe ulovlig.

– Min klient stiller seg avvisende til at han har gjort noe straffbart, og har svart åpent på de spørsmål han har fått i avhør. Han er også åpen for å svare på ytterligere spørsmål, sier mannens forsvarer Bjørn André Gulstad til Aftenposten.

49-åringen, som nå er suspendert, ble pågrepet på jobb i Aker Solutions' lokaler på Fornebu etter tips fra arbeidsgiveren. Han er siktet etter straffelovens paragraf 147. Den omfatter opplæring i metoder eller teknikker som er særlig egnet for den som vil begå terrorhandlinger.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Les også: Tess-gründer (72) saksøker enke (70) til forretningskompanjong

– Foranledningen er at vi gjennom våre kontrollrutiner avdekket at vedkommende har brutt selskapets interne retningslinjer. På grunn av sakens natur varslet vi politiet, sa kommunikasjonssjef Bunny Booryani i Aker Solutions til NTB mandag.

Ifølge Dagbladet er den siktede norsk-iraker med norsk statsborgerskap. Ifølge en kilde VG har snakket med, har mannen vært aktiv på ekstremistnettsteder. Politiadvokat Signe Aalling i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ønsket mandag ikke å si noe om hvilken informasjon mannen skal ha spredt.

Gulstad opplyser at PST tirsdag skal avgjøre om politiet vil be mannen begjært varetektsfengslet. Advokat Brynjar Meling, som også forsvarer mannen, ønsket mandag kveld ikke å kommentere saken overfor NTB.

Les også: Er dette de 10 største ingeniørbragdene i Norge siden frigjøringen?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.