NYHETSBREV

Termisk radiometri kan forhindre brann

Mobotix har lansert en serie kameraprodukter som automatisk oppfatter hendelser basert på absolutte temperaturer mellom -40 °C og +550 °C.

Mobotix termisk radiografi til venstre, til høyre tradisjonelt foto.
Mobotix termisk radiografi til venstre, til høyre tradisjonelt foto. Bilde: Mobotix
13. des. 2015 - 21:14

Det tyske selskapet Mobotix har lansert en serie kameraprodukter som er utstyrt med en ny type termisk følerteknologi. Denne oppfatter automatisk hendelser basert på absolutte temperaturer mellom -40 °C og +550 °C. Teknologien kan benyttes til å generere automatiske alarmer, definert av temperaturbegrensninger eller temperaturområder, noe som er vesentlig for å oppdage potensiell brann- eller varmekilder, skriver selskapet i en pressemelding.

Høy nøyaktighet

Innenfor det tilgjengelige temperaturområdet på -40 °C og +550 °C og en termisk følsomhet på 0,05 °C (NETD=50mK) kan ulike temperaturforhold enkelt defineres innenfor det nye TR-vinduet (termisk radiometri) eller over hele sensorbildet med en typisk nøyaktighet på ±10 °C. Inntil 20 ulike temperaturhendelser kan defineres samtidig. Punktmåling, som måler temperaturer i forhold til 4 piksler i bildets sentrum, er også forbedret i de nye termiske TR-produktene, med en typisk nøyaktighet på ±10 °C. De nye produktene kan være med på å forhindre større skade på industri- og handelseiendommer, på produksjons- og logistikkområder, resirkuleringsfabrikker, i skoger osv.

Modulært oppbygget

Mobotix Thermal Radiometry (TR) er tilgjengelig som populære M15, og som sensormodul i det doble kamerasystemet S15. I tillegg er TR også tilgjengelig som sensorhode med S15 PT-montering. Begge S15-modulene kan settes opp som et dobbelt termisk system for fleksibel bruk, eller som kombinasjon av termisk og optisk sensorteknologi for å sikre de mest pålitelige resultatene og visuell verifisering samtidig.

Har du lest: Vrir seg mer mot bygg - introduserer ny produsent

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.