PRODUKSJON

Terminaler med PC-følelse

STOLT: Salgssjef Robert Sarmon i Beijer Electronics med de nye operatørpanelene.
STOLT: Salgssjef Robert Sarmon i Beijer Electronics med de nye operatørpanelene.Bilde: CAMILLA AADLAND

Gjemt under et grått pledd står hemmeligheten som Beijer Electronics har brukt år på å utvikle. Når teppet faller, dukker fem splitter nye operatørterminaler opp. E1000 er klar for verden.

– Det er ti år siden Beijers E-paneler kom. Dette er noe kundene har ventet lenge på, forteller salgssjef Robert Sarmon. Selskapet har brukt 30 millioner kroner på å utvikle E1000, som foreløpig finnes i fem modeller, med bildeskjermer på mellom 6,5 og 15,1 tommer. To av dem er knappepaneler, mens tre har trykksensitive skjermer.

– Utformingen er annerledes. Panelene er ikke så dype, og de er støpt i aluminium i fronten for å skjerme elektronikken, forklarer Sarmon. Skjermene har også fått ett hakk bedre oppløsning. Beijer har valgt Windows CE som operativsystem. – Det hadde vi ikke på terminalene før. Nå har avstanden til PC blitt mindre, mener salgssjefen. Etter hvert vil Beijers gamle terminaler fases ut. I løpet av 2006 skal en komplett, ny serie være klar.

De nye terminalene inkluderer USB-port, minnekort og innebygget ethernetkort. Dette var tidligere tilleggsutstyr.

E1000 og det tilhørende utviklingsverktøyet E-Designer 7.10 hører til Beijer-konsernets hittil største satsinger. Både konstruksjon og produksjon av terminalene foregår i Sverige.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.