SAMFUNNPOLITIKK

Terje Riis Johansen nye oljeminister

- Jeg har stor tro på fleksibiliteten til de nye biovarmesentralene. Samtidig har jeg glede av at denne utviklingen skjer i Grenland, sier skogminister Terje Riis-Johansen.
- Jeg har stor tro på fleksibiliteten til de nye biovarmesentralene. Samtidig har jeg glede av at denne utviklingen skjer i Grenland, sier skogminister Terje Riis-Johansen.Bilde: Per Erlien Dalløkken
Samtidig er det klart at Brekk ikke er lederkandidat for Senterpartiet. Samferdselsminister Liv Signe Navarsete bekrefter overfor NTB at det ikke er noen strid mellom henne og Brekk om toppstillingene i partiet.

– Det har det heller aldri vært, så jeg fatter ikke hva de medieoppslagene bygger på. Lars Peder Brekk stiller seg til disposisjon for partiet, og det er ingen uenighet mellom ham og meg, sier Navarsete.

Hun respekterer fullt ut valgprosedyrene i partiet og vil derfor ikke forskuttere valget på ny leder etter Åslaug Haga. Men det er en utbredt oppfatning i det politiske miljøet at Navarsete blir Sps neste leder, enten på et ekstraordinært landsmøte i september eller på det regulære i mars neste år.

Terje Riis Johansen som overtar Olje- og energidepartementet etter Åslaug Haga (Sp), har vært landbruksminister i den rødgrønne regjeringen siden 2005.

De nye statsrådene blir utnevnt i et ekstraordinært statsråd på Slottet klokken 18. (©NTB)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.