DATATELE

Teller stemmene digitalt

Databaserte systemer trer inn på valgarenaen i Norge (Illustrasjonsbilde)
Databaserte systemer trer inn på valgarenaen i Norge (Illustrasjonsbilde) Bilde: Odd R. Valmot
Dag Yngve Dahle
12. apr. 2007 - 11:06

Det er selskapet EDB Business Partner (EDB) som står bak den nye telleteknologien i forbindelse med høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg.

- Enklere

Så langt har mellom 150 og 200 kommuner og fylkeskommuner sagt ja til å benytte det nye elektroniske systemet.

- Årets lokalvalg blir enklere, sikrere og mer effektive for kommunene enn tidligere, som følge av den nye telleløsningen de kan ta i bruk. Dette er en av flere nye it-løsninger vi jobber med i EDB som vil bidra til å forenkle og effektivisere hverdagen i offentlig sektor i årene fremover, sier Jan Ivar Borgersen, konserndirektør i selskapet, i en pressemelding.

Stemmene telles automatisk uten at mennesker er involvert i selve tellingen. Et databaseverktøy leser alle opplysningene på stemmesedlene, tolker informasjonen, registrerer stemmene og systematiser informasjonen.

Fra minutt til minutt

Løsningen kan også brukes ved folkeavstemninger, og fungere som reusltatserviceverktøy for myndigheter, politikere, pressen og folk flest.

Dette gjør det mulig å følge resultatutviklingen fortløpende. Utviklingen i valg kan altså følges fra minutt til minutt.

- Dette er en langsiktig satsing, og EDB tilbyr moderne løsninger som harmonerer med de tiltak, lovendringer og føringer som er lagt fra sentrale myndigheter, sier Borgersen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.