IKT

Teller millionene under Uka 05

SIKKERT SOM BANKEN: Rein Anders Apeland står bak datasystemet som skal ta vare på alle pengene som triller inn under studenterfestivalen Uka 05 senere i høst.FOTO: Uka 05
SIKKERT SOM BANKEN: Rein Anders Apeland står bak datasystemet som skal ta vare på alle pengene som triller inn under studenterfestivalen Uka 05 senere i høst.FOTO: Uka 05
Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
17. aug. 2005 - 08:06

Historien startet da en av barene på Studentersamfundet i Trondheim begynte med salg av sprit og dermed ble underlagt strengere krav til skjenkekontroll.

Behovet for et nytt kassasystem meldte seg fort og i løpet av to hektiske døgn laget sivilingeniørstudent Rein Anders Apeland et enkelt system som fungerte utmerket. Under UKA-03 fikk systemet virkelig kjørt seg.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Kjendisrestaurantør kjøpte

Etterpå har det ballet på seg. Datasystemet brukes i dag i alle barene på Samfundet. I tillegg har Erling Martinsen, som tidligere drev kjendisrestauranten Bølgen & Moi i Trondheim, kjøpt systemet til restauranten Miro som han driver på Lillestrøm. Nå står den andre store testen for døra: Uka 05.

– I forkant av UKA-03 laget jeg og Uka-frivillige Lodve Berre og Hans-Christian Egtvedt, et registreringssystem for alle barene. Dette koplet vi på nett til regnskapssystemet, og dermed kunne vi sitte og se pengene rulle inn i det øyeblikket salget skjedde. Vi så med egne øyne da Uka 03 rundet en million i omsetning! sier Rein med eit smil.

Tilbakemeldingene studentene fikk var så gode at de bestemte seg for å forsøke å selge systemet. Uten kompetanse på salg, men med hjelp av økonomisjefen for Uka, dannet de firmaet MIVU Solutions.

I dag eier alle fire 25% hver. Bedriften holder til i Innovasjonssenter Gløshaugen, som er en hjelpeordning for nye firma. Der har de fått tilsagn om kontorplass og infrastrukturi to år.Gjennomtestet system

– Vårt system er grundig testet. Både under UKA og i den vanlige driften av Studentersamfundet, går det store summer gjennom systemet. I tillegg har Erling Martinsen vært en nyttig pilotkunde for oss. Han er flink til å gi tilbakemeldinger på hva som fungerer. Vi har også alle erfaring fra barjobbing og vet hvor skoen trykker, forklarer Rein.

– Den siste store prøven for produktet er utvilsomt Uka 05. Dersom systemet består testen, har vi lyst til å satse for alvor, forteller Rein som foreløpig satser på fast jobb i elektronikkfirmaet Atmel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.