IKT

Teller millionene under Uka 05

SIKKERT SOM BANKEN: Rein Anders Apeland står bak datasystemet som skal ta vare på alle pengene som triller inn under studenterfestivalen Uka 05 senere i høst.FOTO: Uka 05
SIKKERT SOM BANKEN: Rein Anders Apeland står bak datasystemet som skal ta vare på alle pengene som triller inn under studenterfestivalen Uka 05 senere i høst.FOTO: Uka 05
Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
17. aug. 2005 - 08:06

Historien startet da en av barene på Studentersamfundet i Trondheim begynte med salg av sprit og dermed ble underlagt strengere krav til skjenkekontroll.

Behovet for et nytt kassasystem meldte seg fort og i løpet av to hektiske døgn laget sivilingeniørstudent Rein Anders Apeland et enkelt system som fungerte utmerket. Under UKA-03 fikk systemet virkelig kjørt seg.



Kjendisrestaurantør kjøpte

Etterpå har det ballet på seg. Datasystemet brukes i dag i alle barene på Samfundet. I tillegg har Erling Martinsen, som tidligere drev kjendisrestauranten Bølgen & Moi i Trondheim, kjøpt systemet til restauranten Miro som han driver på Lillestrøm. Nå står den andre store testen for døra: Uka 05.

– I forkant av UKA-03 laget jeg og Uka-frivillige Lodve Berre og Hans-Christian Egtvedt, et registreringssystem for alle barene. Dette koplet vi på nett til regnskapssystemet, og dermed kunne vi sitte og se pengene rulle inn i det øyeblikket salget skjedde. Vi så med egne øyne da Uka 03 rundet en million i omsetning! sier Rein med eit smil.

Tilbakemeldingene studentene fikk var så gode at de bestemte seg for å forsøke å selge systemet. Uten kompetanse på salg, men med hjelp av økonomisjefen for Uka, dannet de firmaet MIVU Solutions.

I dag eier alle fire 25% hver. Bedriften holder til i Innovasjonssenter Gløshaugen, som er en hjelpeordning for nye firma. Der har de fått tilsagn om kontorplass og infrastrukturi to år.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Gjennomtestet system

– Vårt system er grundig testet. Både under UKA og i den vanlige driften av Studentersamfundet, går det store summer gjennom systemet. I tillegg har Erling Martinsen vært en nyttig pilotkunde for oss. Han er flink til å gi tilbakemeldinger på hva som fungerer. Vi har også alle erfaring fra barjobbing og vet hvor skoen trykker, forklarer Rein.

– Den siste store prøven for produktet er utvilsomt Uka 05. Dersom systemet består testen, har vi lyst til å satse for alvor, forteller Rein som foreløpig satser på fast jobb i elektronikkfirmaet Atmel.





Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.