IKT

Telesprang i USA

9. jan. 2001 - 11:23

Telenor vil overta inntil 40 prosent av aksjene i Wireless Matrix Corporation (WMC) ved å overdra sitt eierskap på 90 prosent av Norcom Networks Corporation til WMC. – Dette er en strategisk beslutning for å revitalisere vår virksomhet i Nord-Amerika, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor AS

Milliardhandel

Det er Telenor Mobile Communications (TMC) som i dag eier Norcom, og som har undertegnet intensjonsavtalen med WMC. Verdien på transaksjonen er på ca. 1,4 milliarder kroner etter dagens WMC-kurs på Torornto-børsen, pluss at Telenor får slettet et lån på 63 millioner kroner.

– Ved å gå inn i WMC øker vi dessuten vår teknologiske plattform, og får en partner som virkelig kan dette markedet, sier Melgaard.

Telenor gjorde sin første investering i Norcom i 1994. Selskapet leverer direkte, interaktive og trådløse tjenester via satellitt. Norcom har 100 prosents geografisk dekning i Nord-Amerika. Selskapet har sitt hovedkontor i Reston, Virginia.

Wireless Matrix utvikler og tilbyr verdiøkende tjenester innen globale fax- og datanettverk til industrien gjennom trådløse så vel som internet-baserte kanaler. Wireless Matrix tilbyr et bredt spekter av integrerte fjernstyrte datatjenester. Selskapet er notert på Toronto-børsen (ticker: WRX), og har sitt hovedkontor i Calgary, Alberta.

Må godkjennes

Den endelige gjennomføringen av avtalen er stipulert til 28. februar, senest 30. april 2001. Innen den tid vil transaksjonen være gjenstand for lovfestede rutinemessige godkjenninger, blant annet overfor børsen i Toronto, og ulike ordinære avsluttende gjennomganger.

Gjennom avtalen overtar Wireless Matrix hele Norcom. Ved den endelige gjennomføringen vil Norcoms aksjonærer sitte med i overkant av 40 prosent av aksjene i Wireless Matrix. Telenor vil eie om lag 90 prosent av denne andelen. De resterende 10 prosent tilfaller de øvrige minoritetseierne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.